Microsoft arbetar på en uppdatering av sin Phone Link-app som låter dig styra smartphones med (*11*) 11 genom att lägga till ett sökfält och fixa några buggar.

Tillgänglig i Microsoft Store (öppnas i en ny flik) samt en medföljande app i Google Play Store (öppnar i en ny flik), appen ansluts till din Android-smartphone där du kan komma åt bilder, spendera och ta emot samtal, dra och släpp filer, skicka och ta emot meddelanden, allt i (*11*) 11.

Även om Phone Link fick ett nytt utseende och namn tidigare i år, har Microsoft under tiden riktat in sig på andra appar för ytterligare förbättringar, som Paint och (*11*) Media Player. Men Phone Link får äntligen lite uppmärksamhet med ett nytt sökfält.

Detta gör att du kan bläddra igenom dina meddelanden med en snabb sökning, utan att behöva bläddra igenom potentiellt hundratals meddelanden. Ändå, även om den här nya funktionen är välkommen, kan Phone Link lägga grunden för något ännu mer spännande, särskilt med Android-appar på väg att komma till Microsoft Store med tillstånd av Amazon.

Analys: låt oss se vad som är större än vad det är

Visst, det är inte Microsofts bästa namn, men det har en historia av dåliga namn med sina andra produkter genom åren. Men Phone Link är en av företagets bästa appar de senaste åren, och den kan lägga grunden för att fler Android-appar ska användas på din PC.

Delarna finns där: du kan redan ladda ner och köra vissa Android-appar på (*11*) 11, och du kan hantera din telefons innehåll via Phone Link. Nästa steg måste säkert vara att köra dina appar via din telefon.

På så sätt kan du till exempel spela ett spel på din Pixel 6 och du kan fortsätta spela det på din PC tack vare Phone Link i (*11*) 11. Tecken tyder på att Microsoft planerar att göra något liknande, men det är känt att detta kastar curveballs också.

Oavsett företagets beslut är Phone Link fortfarande en app värd att överväga om du har en Android-telefon, och hur små förbättringarna än är så bygger den fortfarande på vad som är en fantastisk app.

Via (*11*) Senaste (öppnas i en ny flik)

Dela detta