La mayoria de nosotros ya queremos comenzar a delegar tareas

Delegering av uppgifter på arbetsplatsen är inget nytt, men en undersökning av The Harris Poll har identifierat en viktig skillnad när vi ser på framtiden: Arbetare kommer snart att delegera repetitiva uppgifter till AI.

Enligt studien skulle nästan tre fjärdedelar (72 %) av amerikanska arbetare överväga att delegera uppgifter som fakturering, revision och rapportering till AI, så att de kan fokusera på svårare uppgifter och jobb som kräver mer manuell input, som projektledning. . .

Resultaten visade också att Generation Z är mer intresserad av AI än tidigare generationer, eftersom åldersgruppen fortsätter att söka en hälsosam balans mellan arbete och privatliv. Generation Z kommer att bli den största gruppen som försöker gå om Millennials, så övergången till AI förväntas bli betydande för många branscher.

AI arbetsbelastning

Men det finns fortfarande många äldre arbetstagare som är ivriga att ta till sig ny teknik. Faktum är att studien fann att 81 % av 35- till 44-åringarna och 76 % av 45- till 54-åringarna var villiga att delegera uppgifter i ett försök att uppnå en bättre balans mellan arbete och privatliv.

Med det i åtanke finner den femte upplagan av Deloittes State of AI i Enterprise-rapporten (öppnas i en ny flik) att företag helt enkelt inte får sina AI-implementeringar rätt. Av deras undersökningsdeltagare ansågs ungefär en av fem (22 %) som "underpresterande", eller mer enkelt, de hade inte anammat tillräckligt med metoder för att hjälpa dem att uppnå meningsfulla resultat.

Deloitte föreslår att företag tjänar på arbetarens entusiasm för AI, och när Generation Z fortsätter att växa verkar det som om det aldrig har funnits en bättre tid att prova artificiell intelligens.

Via VentureBeat (öppnas i en ny flik)

Dela detta