Enligt en ny rapport är fler AMD- och Nvidia-grafikkort nu på, eller har sjunkit under, sitt rekommenderade pris än GPU:er som överstiger deras MSRP; men Team Red erbjuder de mest konkurrenskraftiga priserna.

Detta kommer från Tom's Hardware (öppnas i en ny flik) som analyserar en stor mängd försäljningsdata för att finna att för den nuvarande generationens RTX 3000 och RX 6000 grafikkort i maj, föll priserna i genomsnitt med 15 % jämfört med vad återförsäljarna efterfrågade i april.

Som nämnts ligger drygt hälften av nuvarande generationens GPU:er nu på eller under MSRP, även om AMD är i täten här, när det gäller sina RDNA 2-erbjudanden, bara RX 6800 och 6800 XT de nu är prissatta över deras MSRP. .

Tyvärr ligger de flesta Nvidia RTX 3000-grafikkort fortfarande över MSRP, och Tom noterar att RTX 3050 till RTX 3080 10GB-modellerna ser en prishöjning på cirka 20 % i genomsnitt. Som sagt, dessa kort ser fortfarande prisfall från föregående månad och saker går i rätt riktning.

Recension: High Demand Nvidia GPU

Det är naturligtvis goda nyheter att se priserna sjunka, och mycket i maj, även om Nvidias Ampere-erbjudanden ännu inte har normaliserats och är tillbaka till deras MSRP. Naturligtvis är detta ett mått på efterfrågan på många sätt eftersom, som vi har sett på sistone, säljer Team Greens grafikprocessorer starkt mot AMD:s.

Kom ihåg, som vi rapporterade för en månad sedan, hos den stora amerikanska återförsäljaren Newegg, var Nvidia-modeller alla utom ett av de 20 mest sålda grafikkorten, och faktiskt, när man tittar nu, är situationen ännu värre för AMD. : företag nej jag har inte en enda GPU i topp 20 (i själva verket är den högsta posten en RX 6600-modell på nummer 24).

Så den ökade efterfrågan verkar vara en ganska rimlig anledning till att priserna på Nvidia GPU inte faller lika snabbt. Det som kan förändra saker och ting är möjligheten att Nvidia snart kommer att tillkännage nästa generations Lovelace-grafikkort, och dessa RTX 4000 GPU:er börjar säljas snabbare än väntat, vilket utan tvekan skulle få en del (till och med många) människor att överväga att vänta. spela. , vilket tvingar ner priserna på RTX 3000 för att se mer lockande ut.

Tom gjorde också en intressant jämförelse när det gäller att beräkna en grov prestanda-per-dollar-statistik för den bästa nuvarande (och tidigare) generationens GPU:er, och den intressanta nyheten är att AMD vinner här, kanske inte överraskande, på priserna för Red Team är faller snabbare som observerats.

Så vad är det bästa priserbjudandet bland de moderna grafikkorten som finns tillgängliga idag? Det skulle vara AMD:s RX 6600, som är ett utmärkt alternativ för de som spelar på 1080p, med en prestanda per dollar-betyg på 0.23 (ju lägre desto bättre), men om du behöver något med mer energi för 1440p-uppgifter, så är det det bästa valet är den 6700-klassade RX 0.201 XT. För Nvidia är värdekungen för 1080p RTX 3060 (vid 0.175), och för 1440p är det 3060 Ti (också betygsatt till 0.175, inte så långt från 6700 XT för att vara rättvis).

För de som är intresserade av ett historiskt perspektiv går Toms rankade GPU:er tillbaka till 2015, och den bästa prestanda i förhållande till utropspriset visade sig vara GTX 780 (från 0.245, så RX 6600 är inte långt ifrån det i alla fall, och det ger uppenbarligen mycket bättre övergripande prestanda, naturligtvis).

Dagens bästa grafikkort erbjudanden

Dela detta