Den fullständiga listan med PS Plus Premium-spel finns nu på den officiella PlayStation-webbplatsen, och det finns gott om retro gott om du är villig att betala lite mer varje månad för Premium-nivån.

Vi fick det första partiet med PS Plus Premium-titlar för inte så länge sedan. Detta var dock bara ett urval av vad vi kan förvänta oss när prenumerationstjänsten återlanseras i slutet av juni (återlanseringsdatum och tider varierar beroende på region, med tjänsten som redan rullas ut i Japan).

Nu har dock vad som verkar vara hela listan över spel som kommer till PS Plus Premium dykt upp på den officiella PlayStation US-webbplatsen (öppnas i en ny flik). Det är också en ganska robust och eklektisk blandning av spel, med ett ganska stort antal retrospel från PS1-, PS2- och PSP-biblioteken.

Utvalda titlar på listan inkluderar Demon's Souls, Returnal och Ghost of Tsushima: Director's Cut för PS5, tillsammans med gammaldags favoriter som Ape Escape, Everybody's Golf och Wild Arms 3.

En solid start, men vi har oro.

Vi kan inte störa oss på det breda utbudet av spel som PS Plus Premium-nivån erbjuder till priset av ett månadsabonnemang. En mängd olika genrer täcks, och det verkar finnas gott om nostalgi för att dra fördel av inkluderingen av de gamla PS1-spelen också.

Och med fler spel som läggs till tjänsten efter lanseringen är vi verkligen spännande att se vilka typer av spel Sony kan lägga till sin återlanserade PS Plus-tjänst senare. Minnas franchisar som Metal Gear Solid och Ridge Racer dyker genast upp i minnet.

Sony kan dock ha lite mer att göra än vad det verkar. De första intrycken av PS Plus Premium-emulering av PS1-spel har varit blandade. En stor del av de spel som presenteras är PAL-versioner och körs därför endast vid 50 Hz. Samma titlar.

Dessutom, för vissa spel som Everybody's Golf, avslöjade analys av Digital Foundry (öppnas i en ny flik) att Sony tillämpade en ramblandningsteknik för att hjälpa till att jämna ut den lägre bildfrekvensen för PAL-versionen. Problemet här är att tekniken leder till spökbilder, vilket gör kamerarörelserna mycket suddigare än på den ursprungliga hårdvaran.

Ändå har den starka spellistan fått en lovande start. Vi hoppas bara att Sony tar hänsyn till spelarfeedback efter lanseringen av tjänsten för att förbättra emuleringen på alla nivåer.

Dela detta