Skulle du köpa den nya iPad Pro om den var större än din MacBook Air? Det ser ut som att Apple hoppas på det, eftersom teknikföretaget sägs arbeta på en massiv 14,1-tums surfplatta.

Det här är från en Apple-läckare som heter Majin Bu (Öppnas i en ny flik) (via iMore (Öppnar i en ny flik)) - De har en blandad historia med några dåliga läckor, så ta det med en nypa salt, men detta de säger att det har rapporterats av andra källor tidigare.

Enligt Bu kommer den kommande iPad Pro-serien att ha ett 11-tums och 12,9-tumsalternativ som tidigare, men kommer också att ha ett 14,1-tumsalternativ som skulle dvärga nästan alla andra surfplattor på marknaden (förutom Samsung Galaxy Tab) S8). Ultra). ).

Enligt min resurs utvecklar Apple en ny 2-tums iPad M14,1 med 512 GB och 16 GB basminne. Den nya M2-serien förväntas inkludera en ny 11-tumsmodell utan större förändringar, en ny 12.9-tumsmodell med reducerade ramar och denna nya iPad 14.1 #Apple #AppleRumor 8 juni 2022

Se mer

En pålitlig Apple-källa, Mark Gurman, har tidigare nämnt att Apple ser till att göra större iPad-proffs i framtiden, så vi utesluter inte Bu:s läcka.

Bu nämner också att dessa iPads kommer att köra det nyligen avtäckta Apple M2-chipset, som sägs vara otroligt kraftfullt, och att 14.1-tumsversionen kommer att ha bas-RAM och 16 GB lagring och 512 GB till 4 TB lagring, men den siffran är bara en gissa för nu.

Det har inte förekommit många bestämda rykten om lanseringsdatumet för iPad Pro, men folk tittar på lanseringen av iPhone 14 runt september i hopp om att den kommer att dyka upp tillsammans med Apple Watch 8 och ingångsnivån iPad (2022).

Analys: en förändring som Apple måste göra

Alla vill inte ha en gigantisk iPad Pro: Apple vet helt klart detta, så 11-tums- och 12,9-tumsmodellerna skulle hålla sig.

Men det finns vissa användningsområden för en titanisk surfplatta, vilket vår tid med Samsung Galaxy Tab S8 Ultra och dess 14,6-tumsskärm visar.

En så stor duk är användbar för att rita och ta anteckningar eftersom du har gott om utrymme att sprida ut. Det är också praktiskt för multitasking, med tillräckligt med skärmyta för att placera två appar sida vid sida.

Naturligtvis är det bekvämt att titta på TV och spela spel också här eftersom du har en enorm skärm att titta på.

Det finns dock ett problem när man jämför Samsung-surfplattor med Apples: den förra använder i allmänhet 16:10 bildförhållande, medan den senare tenderar att hålla sig till 4:3. Apples fyrkantiga form är inte lika användbar för multitasking, eftersom appar som du placerar bredvid varandra tenderar att vara klämda och smala, eller för att titta på film, eftersom det finns gigantiska staplar ovanför och under en video.

Det är också en fråga om vetenskap: om iPad Pro är riktigt stor men också har ett bildförhållande på 4:3 kan den kasta ut vilken tangentbordsfolio den än sitter på.

Så att ha en större iPad Pro skulle inte hjälpa om inte Apple bestämmer sig för att justera bildförhållandet till något bredare, kanske 16:10 eller kanske 18:9 som iPhones.

Dela detta