Legenden om Vox Machina kommer till dina skärmar! Efter en otroligt framgångsrik Kickstarter-kampanj 2019, med över 11 miljoner euro utlovade för en animerad serie baserad på Campaign 1 i webbserien Dungeons & Dragons Critical Role.

Värd av en mängd uppskattade amerikanska röstskådespelare och med en blomstrande internationell fanbas, är Critical Role kanske det mest kända exemplet på ett D&D "riktigt spel", där en grupp vänner träffas och publicerar sina tärningsrullande äventyr. på styrelsen. (Du kan kolla in våra bästa D&D-podcaster och vår webbserieguide för en introduktion till några fler.)

Sin embargo, Critical Role har kommit långt från vardagsrummet för sina skådespelare, med en animerad serie på 24 avsnitt på väg till Amazon Prime Video.Efter att streamingjätten klev in gjorde en framgångsrik Kickstarter det möjligt att beställa två säsonger av programmet.

Oavsett om du är ny i världen av kritisk roll eller en erfaren fan som vill upptäcka ett nytt sätt att uppleva dess lore, detta är ett spännande tillkännagivande som sätter scenen för multimediaframgången med Critical Role, med sin egen. Twitch produktlinjer, serier och talkshower som expanderar bakom kärnan i D&D-showen.

Inte överraskande har den pågående Covid-19-pandemin förändrat släppschemat, som med många andra TV-program i produktion: Stranger Things säsong 4, The Witcher säsong 2, etc.

Men vi hoppas att The Legend of Vox Machina landar inom en snar framtid, och den här guiden kommer att berätta vad du kan förvänta dig när det gäller berättelse, röstsändning, tillgång till sändningen och mer, också som trolig uppföljning till serien baserad på Critical Roles andra kampanj, The Mighty Nein.

Utgivningsdatum för The Legend of Vox Machina

Vox Machina-legenden har haft produktionsproblem, som mycket av film- och tv-branschen, på grund av den pågående pandemin.. Det var ursprungligen planerat att börja släppa avsnitt under "hösten 2020" (september-december), även om det datumet nu har passerat utan ett nytt släppdatum.

Vi kan se den första säsongen 2021, även om exakta tider är svåra att förutsäga utan en fast bekräftelse på själva den kritiska rollen.

Legenden om Vox Machina

The Legend of Vox Machina: Var kan du se den?

The Legend of Vox Machina kommer att strömma exklusivt på Amazon Prime Video, efter att streamingtjänsten klev in för att backa upp den animerade serien i ytterligare 14 avsnitt utöver de Kickstarter-finansierade 10 avsnitten.

Bidragsgivare kommer att fortsätta att ta emot hela den första säsongen som en del av sitt engagemang och tidiga tillgång till de första två episoderna av säsongen, även om de exakta detaljerna och tiderna är oklara.

Vi får också höra att "serien kommer att dubbas, textas och på annat sätt lokaliseras för vår globala publik."

Historien och karaktärerna i The Legend of Vox Machina

För er som hoppas på en regummering av kampanj 1 kommer detta inte att vara fallet.

Kickstarter-serien avslöjar att den animerade serien kommer att täcka en "helt ny historia" och "äventyr i kanonen", skapad av rollerna och från manuset av manusförfattaren Jennifer Muro, som har arbetat med andra animerade serier som Star Wars: Forces av Destiny. , Spider-Man och Justice League: Action.

De två första episoderna kommer att fungera som ett prequeläventyr, med de ursprungliga medlemmarna i Vox Machina på nivå 7 innan episoderna sänds, med början med gruppens ankomst till dvärgstaden Kraghammer.

Men framgångsrika utökade mål kommer att innebära att streamingkampanjens Briarwoods-båge också kommer att få sin egen uppsättning animerade avsnitt.

Legenden om Vox Machina

(Bildkredit: Kickstarter / Kritisk roll)

Bekräftade avsnitt:

  • Avsnitt 1 och 2: en ny berättelse centrerad kring Vox Machina på nivå 7 (FINANSIERAD!)
  • Avsnitt 3, 4, 5, 6: Briarwoods Arch! (GRUNDAD!)
  • Avsnitt 7 och 8: Briarwoods Arc Sequel (FINANSIERAD!)
  • Avsnitt 9 och 10: Uppföljare och avslutning av Briarwoods-bågen (FINANSIERAD!)

Vox Machina Legend Trailers

Du kan få en smak av konststilen i det här animerade introt nedan, som visar medlemmarna i Vox Machina-gänget: Keyleth the Druid, Percy the Gunslinger, Grog the Barbarian, Pike the Cleric, Scanlan the Bard, Vex the Ranger och Vax the översittare. Soundtracket här är detsamma som används för introt till de aktuella avsnitten av spelet, som vi hoppas kommer att användas på ett eller annat sätt för den sista animerade serien.

I mitten av 2020 släppte Critical Role-teamet en bakom kulisserna video av pågående animationsarbete på Titmouse., med intervjuade konstnärer och exempel på miljökonst du kanske också vill överväga, eftersom det är det bästa utseendet vi någonsin har haft i massproduktion.

The Legend of Vox Machina: Vem är inblandad?

Naturligtvis kommer den ursprungliga rollen i Campaign 1: Vox Machina att återuppta sina roller för den animerade serien.

Det hjälper att hela rollen är ganska erfarna röstskådespelare i sig: Laura Bailey röstar Kat från Gears 5 och Abby från The Last of Us Part 2, Ashley Johnson röstar Ellie i The Last of Us-spel, Matt Mercer röstar Levi i Attack på Titans engelska dub och McCree i PvP Overwatch-spelet, och Sam Riegel uttryckte Phoenix Wright i Ace Attorney-spelen, för att nämna några av distros enorma katalogkrediter.

Inga ord ännu om gästframträdanden, eftersom Critical Role ofta har utomstående spelare för engångsspel eller små berättelsebågar, med Will Wheaton och Joe Manganiello som medverkar i programmet Campaign 1. Vi hoppas att gästerna upprepar sina roller när det är lämpligt.

På Kickstarter-sidan står det: "För att avrunda huvudrollen kommer vi att ta in ytterligare kändisar, såväl som voiceover-legender från branschen."

Legenden om Vox Machina

Besättningen av kritiska roller (Bildkredit: Kickstarter / Critical Role)

Animationsstudion i hjärtat av det hela är Titmouse, ett amerikanskt företag som producerar mycket animationsprogrammering., som inkluderar shower för Nickelodeon, Cartoon Network, Disney XD, Fox och Hulu. Några av studions mest anmärkningsvärda produktioner finns på Netflix, inklusive Netflix Original Big Mouth (med John Mulaney) och The Midnight Gospel.

Konstnärerna som arbetar med The Legend of Vox Machina kommer specifikt att "ledas av art director Arthur Loftis och övervakande regissör Sung Jin Ahn."

Kritisk roll meddelade att "den stora majoriteten av våra resurser" (cirka 74%) skulle gå "till animeringsbudgeten."

Den animerade serien Mighty Nein: kunde det hända?

Tills vidare, Critical Role-teamet är upptagna med sin första kampanjanimerade serie, Vox Machina, men populariteten för de kommande två säsongerna kan bana väg för andra spin-off-shower baserade på de andra Critical Role-kampanjerna och berättelserna.

Kampanj 2: The Mighty Nein pågår fortfarande när detta skrivs., även om det sannolikt kommer att vara klart före 2021. Dessutom vi har hört enstaka kommentarer om den kommande Campaign 3 från skådespelarna, vilket betyder D&D-äventyr de kommer säkert att översättas till den lilla skärmen.

Det är troligt att låt oss inte höra något om en Mighty Nein-animerad serie på ett bra tag än, men det överväldigande Kickstarter-intresset för Vox Machina tyder på att det finns gott om mil i de animerade anpassningarna av skenorna som nu är på gång. .

Dagens bästa Amazon Prime Video-erbjudanden

TOPP. 1
The Lord of the Rings: The Rings of Power - Säsong 1
The Lord of the Rings: The Rings of Power - Säsong 1
Amazon Prime Video (Video on Demand); Wayne Yip (regissör) - JD Payne (producent)
Dela detta