Ett Cloudflare-avbrott på tisdagen tog hundratals webbplatser och tjänster offline, inklusive Discord, Shopify, Fitbit, Peleton, olika kryptovalutatjänster och Cloudflare i flera timmar.

Cloudflare grundades 2010 och är ett USA-baserat innehållsleveransnätverk (CDN) som också tillhandahåller distribuerat skydd för överbelastning av tjänster till onlinedomäner, hastighetsoptimering och olika cybersäkerhetstjänster.

Företaget stötte på liknande problem förra veckan när ett avbrott i Indien-regionen gjorde att flera tjänster inklusive Discord, Shopify, Canva och GitLab upplevde problem med nätverksprestanda i Indien, Indonesien och Indonesien. Europa del este.

Tisdagens incident erkändes först på Cloudflares statussida klockan 7:43 GMT, där företaget släppte ett uttalande där det stod: "Cloudflares nätverksanslutning stördes i stora områden. Kunder som försöker nå Cloudflare-webbplatser i drabbade regioner kommer att uppleva 500 incidentträffar över alla dataplanstjänster i vårt nätverk."

Klockan 7:57 sa Cloudflare att problemet identifierades och att "en korrigering distribueras" och klockan 8:20 implementerades korrigeringen och företaget "övervakade resultaten." Cloudflares uppdateringssida visade alla tjänster som kördes klockan 9:13

Cloudflare har bekräftat att avbrottet inte var resultatet av en attack.

"En nätverksförändring i några av våra datacenter har gjort en del av vårt nätverk otillgänglig", enligt ett uttalande från Cloudflare. "På grund av händelsens natur kan kunder ha haft svårt att komma åt webbplatser och tjänster som är beroende av Cloudflare mellan cirka 0628 och 0720 UTC. Cloudflare arbetade på en fix inom några minuter och nätverket fungerar normalt nu.

Enligt Venkatesh Sundar, medgrundare av Indusface, ett säkerhetsföretag för webbapplikationer, kan Cloudflare-avbrottet kräva att man omprövar hur sådana avbrott kan övervinnas, vilket tillfälligt kan försvaga affärsverksamheten.

"För det mesta, när man väljer eller skapar en tjänst, ligger fokus på vilken typ av funktioner och möjligheter tjänsten skulle erbjuda. Det är dock viktigt att bedöma leverantörens/tjänsteleverantörens förmåga att hjälpa dig i händelse av ett tjänsteavbrott”, sa han.

Copyright © 2022 IDG Communications, Inc.

Dela detta