Kinesiska företag verkar väldigt intresserade av att lansera sina telefoner före årets slut, för i hälarna på lanseringen av Xiaomi 13 finns det nu Oppo Find N2 och Oppo Find N2 Flip, två nya hopfällbara telefoner designade för att konkurrera med Samsung Galaxy . Z Fold 4 och Samsung Galaxy Z Flip 4.

Dessa avslöjades precis den andra dagen av Oppos årliga Inno Day-evenemang, men precis som med Xiaomi 13 är denna första release endast i Kina. Oppo har dock varit lite mer specifik om sina globala planer än Xiaomi; säger att Oppo Find N2 Flip kommer att lanseras utomlands, inklusive större delen av Europa, under första kvartalet 2023. Så mellan januari och mars 2023.

Tyvärr finns det inga ord om en global lansering för företagets Z Fold-konkurrent, standard Oppo Find N2, så det kan förbli en exklusiv Kina; speciellt eftersom den ursprungliga Oppo Find N inte heller är allmänt tillgänglig.

Specifikationsmässigt börjar vi med Oppo Find N2 Flip eftersom det är den du förmodligen kommer att kunna köpa; ett flipskydd som Galaxy Z Flip 4 och Motorola Razr (2022) med några egna uttag.

Höjdpunkten är den största clamshell-skärmen på någon hopfällbar telefon i flip-stil hittills, vilket har potentialen att göra Oppo Find N2 Flip mycket mer användbar när den är stängd än de flesta hopfällbara.

Oppo hävdar att du kan se upp till sex aviseringar på den här skärmen samtidigt och även använda den för att förhandsgranska bilder tagna med telefonens "flaggskeppskameror".

Find N2 Flip har också ett 4300 9000 mAh-batteri, som Oppo hävdar erbjuder "batterilivslängd hela dagen", tillsammans med en kraftfull MediaTek Dimensity XNUMX Plus-chipset i hjärtat och en till synes "nästan osynlig" veck; Vi kommer att tro det när vi inte ser det. Resten av specifikationerna har ännu inte avslöjats, när denna artikel skrivs.

En Oppo Find N2 (Bildkredit: Oppo)

När det gäller Oppo Find N2 är det en större hopfällbar, som Samsung Galaxy Z Fold 4. Den har en 7.1-tums 1792 x 1920 vikbar huvudskärm som använder AMOLED och har en dynamisk uppdateringsfrekvens på upp till 120Hz.

Det finns också en 1080-tums 2120 x 5,54 AMOLED extern skärm, med en 120Hz uppdateringsfrekvens, och telefonen drivs av en Snapdragon 8 Plus Gen 1-chipset, med upp till 16 GB RAM.

Det finns upp till 512 GB lagringsutrymme, ett 4520mAh-batteri med 67W laddning, 5G-kompatibilitet och en kamera med tre linser, med en 50MP f/1.8-huvudsensor, ultravid 48MP f/2.2 och 32 MP f/2.0-teleobjektiv. Det finns också dubbla 32 MP selfiekameror, och Oppo Find N2 kör Android 13, med Oppos ColorOS 13-gränssnitt.

Den är klädd i slitstarkt Victus Gorilla Glass på fram- och baksidan (i vitt och grönt), medan baksidan av den svarta modellen är insvept i veganskt läder. Den väger också bara 233g i svart eller 237g i de andra nyanserna, vilket gör den lättare än 14g iPhone 240 Pro Max, även om den här telefonen inte är hopfällbar.

Motorola Razr 2022 Heroes recension

En Motorola Razr (2022) (Bildkredit: Future/Alex Walker-Todd)

Analys: Hård konkurrens från Samsung och Motorola

Det har varit ett hektiskt år för vikbara telefoner, och hopfällbara telefoner i synnerhet, med Oppo Find N2 Flip som konkurrerar med Samsung Galaxy Z Flip 4 och Motorola Razr (2022).

Vi kommer inte att göra en fullständig spec-jämförelse här, speciellt eftersom vi inte har en fullständig spec-lista för Oppos telefon, men Find N2 Flip verkar sticka ut med sin stora clamshell-skärm och 4lb 300mAh batteri, som är betydligt större än 3.700 4 mAh för Z Flip 3.500 eller 2022 XNUMX mAh för Razr (XNUMX).

Oppos telefonvikning kan också vara mindre märkbar, men vi kommer inte att vara säkra förrän vi testar den.

När det gäller Motorola Razr (2022), inkluderar höjdpunkterna en uppdateringsfrekvens på 144Hz, medan Samsung Galaxy Z Flip 4 erbjuder vattentålighet, och både Samsung och Motorola har en kraftfull Snapdragon 8 Plus Gen-chipset. 1.

Vi kommer inte att veta exakt hur Oppo Find N2 Flip står sig förrän vi har använt den, men vad vi har hört hittills låter det verkligen som att det kan vara en av de bästa hopfällbara telefonerna som finns.

Dela detta