Solana Foundation förlorade nästan 200 miljoner dollar i den episka kraschen av kryptovalutabörsen FTX, och säger att det fortfarande är en öppen fråga om något kan återvinnas efter konkursen.

Enligt en nyligen uppdaterad rapport hade Solana Foundation cirka 1 miljon euro i kontanter, 3,43 miljoner FTT-tokens och 134,54 miljoner SRM-tokens på FTX den 6 november, när börsen slutade göra kunduttag. .

Med priserna precis före kraschen när FTT handlades för 22 euro och SRM runt 0,8 euro, hade dessa digitala tillgångar ett sammanlagt värde på 183 miljoner euro.

Dessutom sa stiftelsen också att den äger cirka 3,24 miljoner aktier i FTX Trading LTD, den huvudsakliga företagsenheten bakom FTX.com. Förlusten av dessa aktier är dock svårare att bedöma eftersom FTX inte var ett börsnoterat företag.

En finansieringsrunda i början av 2022 värderade FTX till cirka 32 miljarder euro.

Stiftelsen noterade i sin rapport att den inte hade några SOL-tokens på FTX.com vid tidpunkten för kraschen. Den klargjorde också att de 1 miljon dollar i kontanter som hölls på börsen hade en "försumbar" inverkan på dess verksamhet, och sa att den representerade mindre än XNUMX% av de totala kassareserverna.

"I ljuset av det frivilliga konkursförfarandet enligt Chapter 11 som tillkännagavs av FTX/Alameda den 11 november, vet vi inte hur dessa och andra tillgångar i FTX/Alameda kommer att likvideras efter Chapter 11-förfarandet", skrev Solana Foundation i ditt pressmeddelande . rapportera om tillgångar som hålls på aktiemarknaden.

Solana och SBF

Solana och det omgivande ekosystemet har allmänt ansetts vara en del av Sam Bankman-Frieds inflytandesfär. Och även om det inte finns någon formell förening, var den tidigare börschefen en tidig investerare i Solana genom sitt handelsföretag Alameda Research.

På grund av den upplevda kopplingen mellan Bankman-Fried och Solana fick priset på SOL ett slag när dramat kring FTX utvecklades.

Under FTX-sliden mellan 6 och 9 november föll priset på SOL med mer än 60 % till den lägsta 12,37 € den 9 november. Som jämförelse är Ethereums ursprungliga ETH-token ner drygt 30% under samma period.

I början av detta år handlades SOL till ett pris av nästan €180. Priset när denna artikel skrevs var $14,2.

Dela detta