Vi är vana vid att läcka detaljer om kommande telefoner, men på senare tid verkar Googles telefoner ha läckt ut i detalj långt innan lanseringen, det senaste exemplet är Pixel Fold.

Vi har hört ett antal Google Pixel Fold-rykten under de senaste månaderna, men nu har högkvalitativa renderingar dykt upp som påstår sig visa den troliga designen i sin helhet.

Dessa delades av YouTube-kanalen FrontPageTech (öppnas i en ny flik), som har en rimlig meritlista, och även om de inte är officiella versioner skapades de tydligen från bilder och annan information från kanalens källor.

På många sätt ser dessa renderingar mycket ut som vad du kan förvänta dig av en vikbar pixel. Det finns ett stort kamerablock på baksidan, liknande Pixel 7, och en icke-vikbar sekundär skärm med en hålkamera, så när den är ihopfälld ser den här enheten lite ut som en större Pixel 7.

En inofficiell återgivning av Google Pixel Fold

(Bildkredit: FrontPageTech)

Vik upp den och du möts av en mycket större hopfällbar skärm, men till skillnad från sin främsta rival, Samsung Galaxy Z Fold 4, har den hopfällbara skärmen här ingen hålkamera. Istället finns det förvånansvärt stora ramar över och under skärmen, varav en rymmer en selfiekamera.

Andra detaljer som delas här är att kamerorna på båda skärmarna tydligen är 9.5 MP, telefonen är täckt av metall och glas, den stöder 5G och den kommer bara i svarta och vita nyanser. .

Det finns tydligen en fingeravtryckssensor inbyggd i strömknappen och högtalare på över- och underkanten. Även om namnet på den här telefonen tros vara ännu inte bekräftat, säger FrontPageTech-källor att internt heter den Pixel Fold, och det verkar också vara lanseringsnamnet.

Om du vill köpa Google Pixel Fold kommer du tydligen att kunna göra det från maj, men du kanske vill börja spara eftersom telefonen enligt uppgift kommer att kosta $1,799 1,520 (cirka $2,660 4 / AU $ XNUMX XNUMX). Det priset är dock inte så förvånande, eftersom det är samma pris på Samsung Galaxy Z Fold XNUMX, åtminstone i USA.

Som vanligt skulle vi ta allt detta med en nypa salt, men den produktiva stödjaren Jon Prosser, som är ansiktet och rösten för FrontPageTech, säger sig vara "mycket, mycket säker på denna information."

En inofficiell återgivning av Google Pixel Fold

(Bildkredit: FrontPageTech)

Analys: En kamerabild, men designen måste omarbetas

Om denna läcka är korrekt är det en blandning av lovande och mindre lovande information.

På den lovande fronten finns kamerorna. Det ser ut som att det finns tre på baksidan, precis som på Google Pixel 7 Pro. Eftersom kamerafältet också ser stort ut är det mycket möjligt att samma urval av sensorer och linser skulle kunna användas här, och det skulle vara goda nyheter. , eftersom Pixel 7 Pro har några fantastiska kameror och den är fortfarande fantastisk. område där de flesta hopfällbara enheterna kommer till korta.

Men även om kamerorna kan vara solida är designen mindre imponerande. När telefonen är hopfälld ser den bra ut, om än ganska tjock, vilket inte underlättas av den rejäla kameralisten. När den är öppen känns den dock lite billig med tanke på de stora ramarna över och under skärmen.

Ovanpå det hävdar källorna bakom denna läcka att telefonen är väldigt tung. De blir inte mer exakta än så, men om det är betydligt tyngre än rivaliserande hopfällbara enheter kan det vara ett problem.

Eftersom Google enligt uppgift prissätter sin hopfällbara i linje med Samsung Galaxy Z Fold-sortimentet, kommer Pixel Fold att behöva göra ett stort intryck för att tävla, och det är mer av en blandad sak just nu. Ändå, om kamerorna imponerar, kan det vara tillräckligt för att den här enheten ska rankas bland de bästa hopfällbara telefonerna.

Dela detta