Google Pixel 7a-läckan lovar skärmuppgraderingar

Vi börjar få en bättre uppfattning om vad Google Pixel 7a kommer att ge någon gång under 2023, och den senaste läckan från telefonen täcker displayen, batteriladdningskapaciteten och kameran.

Enligt forskning av utvecklaren Kuba Wojciechowski (öppnas i en ny flik), som har en bättre meritlista än de flesta när det kommer till telefonläckor, kommer Pixel 7a att ha en skärm med en uppdateringsfrekvens på 90 Hz, jämfört med 60 Hz på Google Pixel 6a.

Skärmen förblir tydligen på 1080p-upplösning, men en ökning av uppdateringsfrekvensen för att matcha Google Pixel 7-standarden skulle vara välkommen, och skulle innebära en smidigare gränssnittsupplevelse (Pixel 7 Pro, som du kanske vet, går upp till 120Hz) .

Kameror och laddning

När det gäller den bakre kameran säger Wojciechowski en 787 MP Sony IMX64-sensor och en 712 MP Sony IMX13 ultrawide sensor, vilket borde vara ett betydande steg över 12MP + 12MP dubbellinskameran på Pixel 6a.

Slutligen förväntas telefonen ha trådlös (om än långsam) laddning, ytterligare en uppgradering från sin föregångare. Det finns fortfarande inga ord om den potentiella kapaciteten för batteriet, som var 4,4110 mAh i Pixel 6a som släpptes förra året.

Google tillkännagav Pixel 6a i maj 2022, som en del av Google IO-evenemanget. Det verkar troligt att Google kommer att göra något liknande 2023, även om vi ännu inte vet exakta datum för nästa IO-konferens.

Analys: en lovande mellanklass

Av vad vi har lärt oss här är tecknen lovande för Google Pixel 7a. Alla uppdateringar berör nyckelområden och bör göra en verklig skillnad för upplevelsen av att äga och använda smartphonen.

Med den globala pandemin vi alla har upplevt har Pixel-serien i mellanklassen vacklat lite. Google Pixel 5a släpptes bara i USA och Japan och erbjöd inte mycket mer än den tidigare Pixel 4a.

Google Pixel 6a var mer tillgänglig, även om vi kände dålig batteritid och långsamma laddningshastigheter begränsade dess överklagande. Google vet att det i det tuffa mellansegmentet krävs mycket för att sticka ut från konkurrenterna.

Med Google Pixel 7a kan det mycket väl hända - nyckeln till den här serien av telefoner är att hålla priset nere och bara erbjuda ett smakprov på nästa nivås specifikationer och funktioner - så det ska bli intressant att se hur mycket Pixel 7a kostar. den tar slut när den äntligen dyker upp.

Dela detta