Vissa specifikationer för AMD:s inkommande Navi 32 och 33 grafikkort har läckt ut, men som alltid med rykten, ta dessa påståenden med mycket salt.

Navi 31 är flaggskeppet GPU som RX 7900 XT och 7900 XTX kommer att byggas kring (de första RDNA 3-grafikkorten kommer i butik nästa månad) och Navi 32 och 33 kommer att vara de två underliggande GPU:erna, även om vi inte vet. . Vi vet ännu inte vilka modeller de kommer att köra (eller när de kan släppas).

Vad vi vet nu, enligt läckaren @Kepler_L2 på Twitter som rapporterats av Tom's Hardware (öppnas i en ny flik), är det påstådda kärnantalet av dessa GPU:er som upptäckts via AMD:s ROCm-mjukvara (på Github).

Baserat på dessa resultat kommer Navi 32 att ha 60 Compute Units (CUs) eller 3840 Stream Processorer (kärnor), medan Navi 33 kommer att ha 32 CUs eller 2048 Stream Processorer (detta är den maximala konfigurationen; det kommer också att finnas varianter med segment - reducerad mängder hjärtan, som vanligt).

Det är naturligtvis användbart att sätta det i perspektiv, och vi kan göra det genom att jämföra det med hela flaggskeppet RDNA 3 GPU, med Navi 31 som erbjuder 96 CUs eller 6144 stream-processorer.

Analys: Låt oss vara försiktiga här(*3*)

Vid det här laget är det frestande att jämföra de grundläggande siffrorna och börja räkna ut ungefär hur väl de relativt kraftfulla andra och tredje nivåerna AMD GPU:erna kommer att klara sig mot den avancerade Navi 31. Och lite snabb matematik indikerar att Navi 32 kommer att ha knappt två tredjedelar av kärnantalet som en flaggskepps-GPU, men det finns mycket mer till relativ prestanda än det rena kärnantalet.

Allt beror på vilka andra specifikationer AMD använder för Navi 32 (och 33), såsom klockhastigheter (bas och boost), såväl som överväganden som minneshastighet och bandbredd. Alla dessa faktorer är knutna till en komplex ekvation när det kommer till den typ av relativa bildhastigheter du kan förvänta dig från olika RDNA 3-modeller.

Allt detta för att säga att vi absolut inte kan dra några slutsatser ännu om hur detta kan återspegla prestandanivåerna för Navi 32 och 33, och dessutom vet vi inte ens ännu hur kraftfull Navi 31 är av alla former. (Todo lo que tenemos que hacer son los puntos de reference de lanzamiento cuidadosamente seleccionados por AMD que, naturligtvis, lo mostrarán de la finaste manera; todos los fabrikanter de hardware lo hacen, por supuesto).

Generellt sett finns det en antydan av besvikelse när det gäller onlinereaktionen på denna läcka, men vi måste verkligen vänta och se hur dessa GPU:er utvecklas, eller åtminstone tills vi får fler spill och rykten som stöder mer än bara den så kallade kärnan . . konto, men ger också ytterligare information om andra specifikationer. Prisets placering kommer naturligtvis också att vara en nyckelfaktor, som alltid.

Dagens bästa grafikkort erbjudanden

Dela detta