Sedan lanseringen av sin egen streamingtjänst, Paramount Plus, har Paramount sakta plockat upp all sin show och utvunnit den från rivaliserande streamingplattformar.

Ett av de längsta farvälna har varit företagets uppsjö av Star Trek-shower och filmer (öppnas i en ny flik), som har funnits på andra streamingplattformar i nästan ett decennium.

Netflix har vid ett eller annat tillfälle haft tillgång till sex Star Trek-serier, men Paramount har långsamt tagit bort dem, en efter en. Det började i slutet av 2019, med släppet av Star Trek: The Animated Series, följt i oktober 2021 av släppet av originalserien, Star Trek: Enterprise och Star Trek: Voyage. Sedan, i april i år, sa Netflix-prenumeranter adjö till Star Trek: The Next Generation (öppnas i en ny flik), och nu har den sista av serierna ett slutdatum.

Den återstående showen är Star Trek: Deep Space Nine, som slutligen lämnar Netflix den 2 juli, ett decennium efter att den först dök upp på plattformen.

Deep Space Nine sprang från 1993 till 1999 med 176 avsnitt fördelade på sju säsonger. Showen spelade Avery Brooks, René Auberjonois, Terry Farrell, Cirroc Lofton, Colm Meaney, Armin Shimerman, Alexander Siddig och Nana Visitor.

Den följde besättningens äventyr ombord på Deep Space Nine, en rymdfarkost stationerad nära en utpost precis bredvid ett stabilt maskhål i utkanten av det utforskade rymden.

Utspelet på 24-talet står besättningen under befäl av kapten Benjamin Sisko, som har fått mandat att skydda en planet som heter Bajor och stationen från alla oönskade besökare. Men efter att ha upptäckt maskhålet (som naturligtvis är en genväg genom rymden som leder direkt in i okänt territorium), har Sisko och hans team sitt arbete avklarat för att de ska försöka hålla jämna steg med alla fientliga skurkar som kommer. . .

En av de högst rankade Star Trek-serierna, med 91 % på Rotten Tomatoes, är avgången av Deep Space Nine verkligen slutet på en era för Netflix, som snart kommer att finna sig utan Star Trek för första gången på 10 år.

Och på internationell nivå?

För närvarande finns alla program utom Star Trek: The Animated Series kvar på Netflix internationellt.

Men med den förestående lanseringen av Paramount Plus i Storbritannien och det europeiska fastlandet i sommar, misstänker vi att det inte kommer att vara fallet på länge.

Som sagt, Paramount Plus lanserades i USA i mars 2021, och det tog över 18 månader för nätverket att långsamt återta rättigheterna till de olika Star Trek-showerna, vilket gör att det är osannolikt att det avgår från Netflix. på internationell nivå är nära förestående.

Ändå, om du är en internationell Netflix-prenumerant och vill arbeta dig igenom Star Trek-säsongerna, rekommenderar vi att du går vidare (eller väntar på Paramount Plus, förstås...).

Dela detta