När ett företags uppdrag är att främja artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) för att skapa mänskligt centrerade lösningar för den amerikanska regeringen, kan du slå vad om att kontinuerlig utbildning och utveckling är på gång.. hjärtat i IT-brevet.

För MetroStar, ett digitalt tjänste- och lösningsföretag för den offentliga sektorn, är det detta fokus på att bygga gemenskaper av kreativa och innovativa teknologer, i kombination med ett engagemang för medarbetarutveckling, som har hjälpt mer än 400 personer från företaget att ta förstaplatsen för småföretag i Computerworlds 2023 bästa arbetsplatser i IT-rankingen.

snabb och orädd

"Företagets stora djärva och håriga mål är att främja artificiell intelligens och maskininlärning för nationen", säger Vy Truong, MetroStars innovationschef. "Teamet jag leder är snabbt och modigt... för det är ett lopp mot andra länder i just det här området."

För att hålla medarbetarna – och företaget – redo för denna höga tävling, spenderar MetroStar i genomsnitt €2,000 XNUMX per person på teknisk och affärsutbildning, vilket gör det möjligt för anställda att tjäna certifikat, gå kurser och påskynda sin karriärutveckling. Dessutom erbjuder MetroStar Universitys interna utbildningsplattform en omfattande läroplan för alla anställda.

Truong övervakar också ett formellt utvecklingsprogram för IT-gruppen. Programmet på 18-24 veckor är specifikt inriktat på unga yrkesverksamma, och introducerar dem till inte bara nyckelteknologier som AI/ML, utan också metoder som DevSecOps och fullstackutveckling, anpassade för att spegla MetroStars tillvägagångssätt.

empleados de metrostar bp2023 metroestrella

MetroStar förväntar sig att 75 % av sina anställda kommer att fortsätta arbeta i hybridkapacitet.

Med företag som Amazon, Google och Microsoft alldeles intill, säger Truong, "om du inte utvecklar folk, ge dem möjligheten att engagera sig i arbete som de tycker är intressanta och skapa en färdplan för dem, förlora dem till en från de andra stora flashiga företag. »

Denna nivå av engagemang gäller även för hybridarbete. Debbie Peterson, MetroStars senior vice president för människor och kultur, betonar vikten av att anpassa flexibla arbetsstrategier med individuella team baserat på en förståelse för vad varje team behöver för att lyckas, utan att alltför föreskriva policyer som hindrar flexibilitet och flexibilitet.

Vårda talang, inifrån och ut

Gemenskap och utbildning är centrala i MetroStars filosofi, och företaget förstärker detta engagemang genom partnerskap med sex högskolor och universitet, inklusive tre HBCU:er (historiskt svarta högskolor och universitet). Programmen är utformade för att ge tillbaka till samhället genom att hjälpa till att utbilda nästa generations yrkesverksamma genom mentorskap och praktikplatser, sponsrade STEM-evenemang och exponering för vad som är möjligt i en karriär inom offentlig tjänst.

"Vi är också fokuserade på att utveckla nya talanger och mer erfarna yrkesverksamma, samt [erbjuda] ett internt talangmobilitetsprogram som hjälper till att anpassa och omplacera befintliga anställda på nya sätt", säger Peterson. "Så vi har många krokar, men det är viktigt att vi också ger tillbaka."

Diversity, Equity and Inclusion (DEI) är en annan kärna i MetroStars kultur, och företaget har gjort stora framsteg på detta område, med en 51% etniskt mångfaldig personalstyrka och en 29% kvinnlig ledningsgrupp.

"DEI görs inte i strategi eller pressmeddelanden, det görs i mikroåtgärder", säger Peterson. DEI:s mål förstärks till exempel kontinuerligt genom engagemang från ledande befattningshavare såväl som taktiska drag, inklusive överläggningar kring att skriva arbetsbeskrivningar, utbilda chefer och söka upp olika talangpooler.

"Att ha mångfald på högsta nivå gör det lättare för oss att ta ansvar," tillägger Peterson, "och det uppmuntrar människor att komma in i företaget eftersom de kan se sig själva i ledarteamet."

Se de bästa platserna att arbeta i IT 2023:

Copyright © 2022 IDG Communications, Inc.

Dela detta