Den mest (*14*) funktionen hos iPhone 14 Pro är på väg att bli bättre

Den mest (*14*) funktionen hos iPhone 14 Pro är på väg att bli bättre

Med Dynamic Island och en 48 MP-kamera var en av de största nya funktionerna som erbjuds av iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max en skärm som alltid var på, men Apples implementering av denna funktion stannade och visade sig vara kontroversiell. Snart kan det dock finnas en lösning för dem som vill ha en skärm som alltid är på, bara inte på det sätt som Apple ursprungligen erbjöd den.

Apples nuvarande implementering av alltid-på-skärm dämpar bara låsskärmen, men den är fortfarande i färg och visar fortfarande allt, vilket inte är allas kopp te. Vi kommer att gå in mer i detalj på varför det är senare, men den stora nyheten är att iOS 16.2 beta 3 innehåller ett alternativ för att anpassa den alltid-på-displayen.

Nu, istället för att bara slå på eller stänga av den, finns det ytterligare två växlar: en för att välja om bakgrunden ska visas eller inte, och en annan som låter dig välja om du vill visa aviseringar eller inte.

Om du inaktiverar båda kommer, som upptäcks av 9to5Mac (öppnas i en ny flik), alltid på skärmen bara att visa tiden och dina låsskärmswidgetar på en svart bakgrund, vilket ger ett utseende som är mycket mer som din låsskärm. alltid- visas. skärmar som finns på Android-telefoner. Det är också den typ av implementering som efterfrågas av de som inte är nöjda med den nuvarande versionen.

Det ser coolt ut, men jag håller fast vid det roliga, färgglada alternativet. https://t.co/dSmgX9P9C9 pic.twitter.com/SRIXMpzub815 november 2022

Se mer

Du kan se hur det ser ut i ovanstående tweet, från Chance Miller, redaktören för 9to5Mac. Visst, vissa människor gillar verkligen Apples nuvarande implementering, men versionen som finns i denna beta låter dig ha endera versionen, så ingen kommer att missa det.

Som sagt, som med alla betaprogram, finns det alltid en varning att den här funktionen kanske inte kommer till den slutliga versionen, men vi tror att det är troligt, och med iOS 16.2 troligtvis släppt före årets slut, borde vi inte göra det. Jag har inte länge att vänta.

Analys: för mycket, för ljust och för mycket batteriförbrukning

Problemen folk har med Apples nuvarande version av en alltid-på-skärm är många, men ett av huvudproblemen är att det vid en blick, eller i ögonvrån, kan se ut som om skärmen är på, vilket är ett tecken på att ett nytt meddelande har kommit och kan behöva din uppmärksamhet.

Det är förstås irriterande, och en skärm full av notiser och annan data, som alltid på displayen ofta kan vara, är också mer än vad vissa tror att funktionen behöver.

Genom att visa hela låsskärmen, även nedtonad, kan Apples alltid-på-skärm vara en märkbar urladdning av ditt batteri. Huruvida den nya iOS 16.2 beta kommer att förbruka mindre batteri återstår att se, men det verkar troligt.

Så, tillsammans med den senaste utgåvan av Apples Emergency SOS-funktion, förväntas den här uppdateringen ytterligare förbättra den dagliga upplevelsen av att använda de bästa iPhones.