Samsung One Connect-boxen är den mångåriga kabellösningen för Samsung TV-apparater Den avancerade TV:n har varit en obesjungen hjälte under de senaste åren, och erbjuder TV-köpare ett sätt att dölja fula kablar och anslutningar och hålla skärmens kant utanför lådan.

Så det är en lättnad att se att du får en 2.0-modell som fortsätter One Connect-arvet, men saker ser lite annorlunda ut denna gång.

Ett Samsung-blogginlägg om dess TV-sortiment 2021 ger en liten nick till "Slim One Connect-boxen", kallar den "ett nytt kabelhanteringssystem som kan fästas på baksidan av TV:n. – möjliggör enklare installation och estetisk rengöring.”

Samsung Slim One anslutningsbox

(Bildkredit: Samsung)

Den heter specifikt med hänvisning till Samsungs Neo QLED 8K TV-apparater, av vilka det finns tre i raden i år, så vi antar (förhoppningsvis?) att den är tillgänglig för hela trion. Omnämnandet av att ansluta boxen "till baksidan av TV:n" antyder också mer flexibel användning av hårdvaran, med möjligheten att dölja kablarna bakom TV:n, snarare än precis under eller vid sidan av TV-skärmen.

Samma men annorlunda

Vi såg faktiskt först den nya One Connect-boxen på CES 2021, när han dök upp i en reklamvideo som avslöjade funktionerna i årets nya serie av Samsung TV-apparater. Även om detta bara har varit ute ett tag och detaljerna fortfarande är få, kan mycket sägas utanför boxen.

Den nya modellen är definitivt smalare och kortare med den böjda kroppen och den släta glansen av en polerad sten, helt annorlunda än den rektangulära formen och skarpa hörnen från föregående iteration.

Det fantastiska med One Connect-boxen är att den minimerar påverkan av att ansluta flera enheter tillsammans, håller kablar och anslutningar borta från skärmen du måste titta på, och säkerställer att röran är utom synhåll. Den befintliga modellen använder en enda genomskinlig kabel som på något sätt bär nätström, såväl som signaler från vad som än är anslutet till dess HDMI-portar, etc.

En mer kompakt form fördubblar verkligen den punkten, vilket minskar mängden utrymme som behövs för boxen, vilket är ingen liten bedrift med tanke på att hela utbudet av anslutningar för en tv kommer att vara fullpackat. I en värld av massiva nästa generations spelkonsoler (hosta, PS5, hosta) är det också mer brådskande än någonsin att spara utrymme i ditt medieskåp.

Skärmbilderna vi lyckades hitta från dess korta framträdande i Samsungs First Look-video visar till och med lådan fäst på baksidan av ett TV-bänk vilket är en förändring från den tidigare modellen, och säkert bara möjligt på grund av den tunnare och lättare designen.

Vi har fortfarande inte fått det officiella specifikationer för Slim One Connect-boxen, men vi förväntar oss att se HDMI 2.1-portar, med tanke på deras nuvarande frekvens i Samsungs TV-sortiment, med stöd för HDMI eARC (Enhanced Audio Return Channel) som låter ljud passera till en soundbar. Det kommer sannolikt att vara en prioritet för 8K-TV-apparater, såväl som den nya MicroLED-serien som kommer i år.

Bestäm dig!

Samsung verkar ändra sin strategi för boxen ganska ofta: 2019 var boxen tillgänglig för alla Samsung-TV från Q85R och framåt, såväl som Serif och The Frame designer-TV. 2020 kunde du dock bara få det med Q95T QLED (en variant av Q90T) eller flaggskeppsmodellen Q950TS 8K QLED.

I mitten av 2020 skrev vi till och med en artikel om varför så få Samsung-TV-apparater kunde följa med lådan, och Samsung berättade för oss att hårdvaran var "ganska dyr", vilket innebär att företaget antingen var ovilliga att massproducera eller förväntade kunder betala mer.

Vid den tiden skrev vi följande: "Sedan i huvudsak förvandlar en TV till två separata hårdvaruenheterEn som kommer in och en visar, den här prisökningen är inte direkt förvånande, och det betyder att det som kunde ha blivit en standardfunktion för nya Samsung-TV-apparater har skjutits åt sidan. »

Vi hoppas dock att den här uppdateringen kommer att göra One Connect-boxen mer standardiserad över hela sortimentet, dock idealiskt med möjligheten att lägga till vid sidan av alla köp av en ny Samsung-TV, åtminstone för QLED-serien, något som undkommer. Alltid till märket av tv-apparater. många kunder.

Vi kommer att se till att informera dig när mer information finns tillgänglig om Slim One Connect-boxen. Det verkliga värdet av en uppgraderad modell är dock hur lätt det är för TV-köpare att få tillgång till den, och om du är begränsad till några 2021-TV-apparater kommer One Connect-boxens chanser att bli berömmelse ganska små.

 

 

Dela detta