Titta inte nu - ja, titta verkligen - annars kommer du ha svårt att läsa resten av den här artikeln - men Nvidia RTX 4080-grafikkortet har nu sjunkit under sin brittiska MSRP - och betydligt lägre än ett fall.

Det skulle vara hos återförsäljaren AWD-IT(Öppnar i en ny flik), som, som VideoCardz(Öppnar i en ny flik) rapporterar, har rabatterat Palit RTX 4080 GameRock till 1,099.99 99 USD, vilket är 23 USD under MSRP. UK officiella. Som återförsäljaren påpekar är det faktiskt en rabatt på 1,429.99 % från det tidigare försäljningspriset på XNUMX XNUMX USD, och det är tydligen ett tidsbegränsat erbjudande (eller "knäckig affär"), som AWD-IT uttrycker det).

Det är inte det enda tecknet på lägre RTX 4080-priser i Storbritannien, eftersom överklockare har avbrutit sin Palit GameRock (öppnas i en ny flik) (OmniBlack-modellen, som är samma som ovan, men utan belysning RGB) för 1,169.99 XNUMX €, igen under MSRP.

På eBuyer (öppnas i en ny flik) kostar samma grafikkort 1179,99 19 €, vilket fortfarande är XNUMX € mindre än det rekommenderade priset.

Analys: Ett positivt omen för detta förmodade Nvidia-prisfall?

Är det något slags erbjudande initierat av Palit som är tillfälligt? Kanske, men med en nedgång på hundra betyg under MSRP, vilket är ganska rejält, även om det knappast får oss att vilja ta slut och köpa RTX 4080, kan det vara ett tecken på en lågkonjunktur. (inte bara i Storbritannien, utan i andra delar av världen).

Som ni kanske minns tror ryktesbruket att Nvidia kommer att tillämpa ett prisfall på RTX 4080 nästa vecka, eller åtminstone inom en snar framtid, och det är redan vettigt på många nivåer.

den 13 december, vilket är då AMD:s nästa generations RDNA 3 GPU:er kommer ut på hyllan, vilket skulle bidra till att säkerställa konkurrenskraft i det avseendet, och även ta itu med den tydliga allmänhetens uppfattning att Nvidia tar för mycket betalt för RTX 4080 (och den tredje). anpassade festmodeller kan vara särskilt löjliga). Vi har också teoretiserat om andra orsaker till 4080:s prisfall som är indirekt relaterade till RTX 4070 Ti, huvudsakligen för att säkerställa att denna GPU kan erbjudas till ett rimligt billigare pris än den inställda RTX 4080 12GB vid lanseringen. att vara. ganska lika (mer om det här).

Så det finns gott om goda skäl att tro att Nvidia skulle kunna, och bör, sänka RTX 4080:s MSRP omedelbart. Och denna prisrörelse i Storbritannien representerar en ganska stark indikation på att det är precis vad som är på väg att hända.

Med allt detta i åtanke är det ganska tydligt att alla som funderar på RTX 4080 bör vänta lite för att se om det finns ett officiellt Nvidia-prisfall, och kanske några andra detaljhandelsrabatter utöver det. Om detta blir den bredare allmänhetens uppfattning kommer det naturligtvis att driva ner försäljningen av RTX 4080 ytterligare och göra det mer sannolikt att Nvidia kommer att vidta prissänkande åtgärder, åtminstone i teorin.

Håller tummarna och medan du väntar kan du alltid roa dig själv genom att titta på eBays listor över scalpers som flippar ut och försöker sälja RTX 4080-grafikkort som de köpt med avsikten att höja priserna, som ger upp och nu inser att de kanske inte ens kan gå i balans, eller kanske nära det. Ta ut de där små fiolerna nu...

Dagens bästa grafikkort erbjudanden

https://lacomparacion.com/wp-content/uploads/2021/12/1639016884_669_El-acuerdo-de-Google-evita-que-Roku-siga-el-mismo.gif

Dela detta