Vår hälsa är inte begränsad till vår vikt, våra muskler eller vår rörlighet. Hälsa är, åtminstone delvis, ett fysiskt tillstånd och det betyder din kropp, alla. En vanlig våg kan inte mäta detta, men Withings nya Body Scan-enhet, som presenterades på CES XNUMX, kan.

Withings Body Scan är en våg, men det är också en serie sensorer inbyggda i plattformen och en unik fäst bar som löper längs vågens övre kant. Att mäta vikt blir det absoluta minimum av vad Body Scan kan göra. I själva verket är den så avancerad att enheten ännu inte är godkänd för användning i USA. Det väntar på FDA-godkännande.

(Bildkredit: Withings)

Varför så mycket försiktighet? Detta kan bero på hur Body Scan fungerar. För att mäta saker som "anatomisk segmentell sammansättning" och till och med svettkörtelaktivitet, skickar Body Scan en låg nivå och vad Withings lovar är en "säker" elektrisk signal från sensorerna på stången i dina händer eller dynan. . Under dina fötter för att läsa saker som impedans praktiskt taget omedelbart. Denna mätning kan berätta mycket om vad som händer i kroppen.

Withings säger att du kan lära dig saker som kroppsfettfördelning, vattenprocent och muskelobalanser, vilket är anledningen till att relaterade hälsomätningssystem är så populära bland idrottsproffs.

Genom att mäta svettkörtlarna i dina fötter kan Body Scan spåra aktiviteten hos små nerver, vilket ger dig en sudomotorisk avläsning (autonom rastlös systemkontroll av svettkörtelaktivitet).

Withings kroppsskanning

(Bildkredit: Withings)

Alla sensorer erbjuder också några av de mer traditionella biometriska data, såsom hjärtfrekvens, sex-avlednings-EKG-inspelningar för att upptäcka arytmier och mäta vaskulär ålder (artärhälsa). Withings säger att Body Scan-algoritmer kan upptäcka hjärtrytmmönster associerade med förmaksflimmer.

Body Scan inkluderar en tre tum gånger två tums färgskärm där du kan se de flesta av dessa resultat, men enheten ansluter även till Withings-appen på iOS eller Android, där du kan se allt i detalj.

Som tidigare nämnts väntar Withings Body Scan fortfarande på godkännande från FDA, men de planerar att börja skicka den under andra halvan av XNUMX. Kostnaden är inte fastställd.

Enheter som kan mäta alla typer av hälsofaktorer är inte ovanliga. Vi ser tydligt många nya bärbara enheter som kan läsa allt från din stressnivå till din puls. Men en våg som också lägger något i dina händer för att mäta inte bara vad den kan extrahera från dina handleder är något nytt. Detaljnivån - avläsningarna av enskilda kroppsdelar, inklusive armar, ben och bål - som Body Scan potentiellt kan spåra är också oöverträffad.

Det kommer att bli intressant att se hur Withings Body Scan klarar FDA-godkännandeprocessen och hur den slutligen kommer ikapp varje ny hälsoprodukt som kommer ut ur CES XNUMX.

Dela detta