Två infrastrukturföretag från Chile och Singapore förbereder sig för att bygga den första ubåtskabeln för internet som ska docka utanför Antarktis kust.

Resultatet av ett partnerskap mellan Desarrollo País och H2 Cable, ett dotterbolag till BW Digital, kommer Humboldt Cable att löpa 15.000 XNUMX km från Chile till Australien, med filialer som kommer att landa i Nya Zeeland och två öar utanför det chilenska fastlandet.

Det är dock betydelsefullt att det också kommer att finnas en 2.000 XNUMX km lång gren som förbinder Antarktis, som för närvarande är den enda kontinent som inte drar nytta av de högre hastigheter och kapacitet som sjökablar tillåter.

Anslut Antarktis

Enligt en forskningsartikel från 2021, citerad av The Register, lider Antarktis Scott Base och McMurdo Station för närvarande av en extrem brist på nätverkskapacitet, "otillräcklig ens för att betraktas som bredband."

"En sommarbefolkning på upp till 1000 XNUMX personer delar vad som motsvarar den anslutning som en typisk familj på tre i USA åtnjuter", skrev Peter Neff, författare till rapporten.

Llevar el cable de Humboldt a las costas antárticas reduciría la dependencia de la Internet satelital lenta e irregular, dando a las personas que viven y trabajan en la región acceso a una conexión por cable por primera vez.

Förmodligen kommer den nya förbindelsen att vara särskilt fördelaktig för forskare som verkar utanför regionen, som för närvarande kan ha svårt att överföra stora mängder data till exempelvis kollaboratörer i andra delar av världen.

Kabeln kommer också att ha stor betydelse för invånare i Sydamerika, som kommer att dra nytta av en betydande kapacitetsökning.

"Humboldt-kabeln kommer att vara den viktigaste undervattensinfrastrukturen som förbinder Sydamerika och banar väg för utbyggnaden av kritiska datacenter, AI och andra datadrivna teknologier för att hjälpa till att sätta Chile på den digitala kartan", säger H2 och Development. Country.

Som det ser ut har rutten och tidslinjen formaliserats, men de två företagen uppvaktar fortfarande potentiella investerare innan de lanserar förvärvet och engagerar sig med intressenter på platserna.

Via registret (öppnas i ny flik)

Dela detta