Amazon Studios har tillkännagett sin regilista för The Rings of Power säsong 2, och det är en skådespelare fullspäckad med fantastisk showupplevelse.

I ett pressmeddelande avslöjade Amazon att The Rings of Power Säsong 2 kommer att regisseras av ett helt kvinnligt lag av regissörer. Charlotte Brandström, som regisserade två av de bästa avsnitten av den första säsongen, Udûn och The Eye, kommer att ta itu med fyra avsnitt och få executive producer credit för sitt arbete. Sanaa Hamri och Louise Hooper kommer att regissera två av de återstående fyra omgångarna vardera.

Trions anställning kommer sannolikt att skapa rubriker eftersom det inte finns någon manlig regissör i sikte. Det är dock bandets erfarenhet av fantasy-genren som gör deras deltagande i en av Prime Videos toppshower nästa säsong till ett så spännande perspektiv.

Brändströms återanställning är ett bevis på det briljanta arbete han gjorde på The Rings of Power säsong 1, men det är inte första gången han vågar sig in i fantasyrummet. Den prisbelönta regissören har också regisserat bidrag på The Witcher på Netflix, där Brändström tar itu med det femte och sjätte avsnittet av programmets första säsong. Andra fantasyserier som Brändström har arbetat med är bland annat Netflix live-action-anpassning av Jupiter's Legacy och The CW:s superhjälteserie Arrow.

Charlotte Brandström kommer att regissera hälften av The Rings of Power säsong 2 avsnitt. (Bildkredit: Ben Rothstein/Amazon Studios)

Hooper är en annan regissör vars tidigare erfarenhet av fantasygenren gör att hon har en bra position för Prime Videos tv-serie Sagan om ringen. Precis som Brändström är Hoopers inblandning i Netflix Witcher-Verse (han regisserade The Witcher säsong 2, avsnitt XNUMX och XNUMX) väldokumenterad. Hans bästa verk kan dock ses i Netflix live-action-anpassning av The Sandman, med Hooper som regisserar det tionde avsnittet av den första säsongen och det hemliga bonusavsnittet av The Sandman.

När det gäller Hamri är den marockansk-amerikanska filmskaparen relativt ny inom fantasygenren jämfört med sina regissörskollegor. Men hans arbete med The Wheel of Time säsong 2, en annan kommande Prime Video-show, tillsammans med hans erfarenheter av drama och skräckprojekt kommer att sätta Hamri väl till pass för The Rings of Power.

Hooper och Hamri ersätter säsong 1-regissörerna Wayne Che Yip och JA Bayona i heta stolen, och ingen av de andra säsong 1-filmskaparna återvänder för programmets nästa avsnitt. Ingen anledning gavs till varför de inte återvände, men det är troligt att Yip och Bayonas scheman inte sammanföll med produktionen av säsong 2.

Läs våra sammanfattningar av Rings of Power säsong 1

Den andra säsongen av Rings of Power gick i full produktion i Storbritannien i slutet av oktober. När inspelningen pågår för nästa avsnitt i den enormt populära Prime Video-serien, har Amazon inte heller varit blyg för att tillkännage nykomlingar till sitt Sagan om ringen-projektet.

Den 2 december avslöjade Amazon sju nya skådespelare för säsong 2 av The Rings of Power. Den här skådespelaren inkluderar Sam Hazeldine, som kommer att spela om rollen som Adar från Joseph Mawle till programmets nästa bidrag. Fem dagar senare bekräftade Amazon att ytterligare åtta skådespelare skulle ansluta sig till säsong 2-rollen, inklusive His Dark Materials säsong 3-stjärnan Will Keen och Bridgertons Calum Lynch.

Medan du väntar på att The Rings of Power säsong 2 ska anlända kan du ta reda på hur du tittar på dokumentserien The Rings of Power säsong 1 på Prime Video. Du kan också läsa vår förklarade artikel för Rings of Power säsong 1 final för mer om vad säsongsfinalen ställer upp inför sin uppföljare.

Dagens bästa Amazon Prime-erbjudanden

(*2*) (Öppnas i en ny flik)(*2*) (Öppnas i en ny flik)(*2*) (Öppnas i en ny flik)

Dela detta