Uppdateringen av Windows 11 tar Apple Music och Spotify... och återuppspelar CD-skivor

Uppdateringen av Windows 11 tar Apple Music och Spotify... och återuppspelar CD-skivor

Du läste rätt: Windows 11 ger CD-uppspelning till Windows Media Player, medan Notepad kan fungera bättre på ARM-baserade datorer, som Surface Pro 4.

I en uppdatering (öppnas i en ny flik) som rullas ut till Windows Insider Build-användare, vilket gör att vissa kan se funktioner som kanske eller kanske inte kommer till Windows 11, Anteckningar och Media Player ser vissa funktioner på grund av användarkommentarerna.

Notepad kan köras snabbare och mer tillförlitligt på enheter som kör ARM-chips, som att rulla stora mängder text, samtidigt som det ger bättre tillgänglighet för textskalning, skärmläsare etc.

Samtidigt har Media Player nu en förbättrad skärmvy för stora skivomslag och möjligheten att sortera spår efter datum för tillagda, och musik-cd-skivor kan spelas på enheter som kör Windows 11 där en spelare är installerad.

Analys: börja gräva i din CD-samling

Albumomslag i Media Player i Windows 11

(Bildkredit: LaComparacion)

De flesta av oss minns de dagar då vi poppade ett CD-album i våra stationära och bärbara datorer och väntade på att Windows Media Player 7 skulle dyka upp med sina fantastiska visualiseringar.

Medan vi har sett återkomsten av Media Player i Windows 11, verkar Microsoft fördubbla nostalgin för hur vi använde Windows i början av 2000-talet.

Det enda som saknas nu är de konstiga skalen (öppnas i en ny flik) som du kan använda i appen, från ett grönt huvud till ett tecknat användargränssnitt. Men med CD-uppspelning nu möjligt, finns det alltid en chans att vi kommer att se dem snart även på Windows 11, särskilt med lanseringen av Sun Valley 2.