Den första stora uppdateringen till Windows 11 (förmodas kallad Sun Valley 2) är enligt uppgift redo att släppas, men några tester i sista minuten verkar ha väckt frågor om Microsofts stränga hårdvarukrav för att köra operativsystemet. Den distribuerades av misstag till alla Windows Insider-programmedlemmar i förhandsgranskningsbygget, även på enheter som inte stöds.

Som rapporterats av Windows Senaste (öppnas i en ny flik), introducerade Microsoft Windows 11 22H2 i release-förhandsgranskningskanalen den 7 juni, som inkluderar funktioner som dra och släpp, en bättre startmeny, en ny Windows Manager, uppgifter och Mica för Win32 applikationer. Vissa Reddit-användare (öppnas i en ny flik) insåg snabbt att de också fick uppdateringar på system som inte officiellt stöds av operativsystemet på grund av deras TPM 2.0-krav eller användning av äldre processorer.

my_6700k_desktop_gtx_1080_32gb_ram_converted from r/Windows11

Det är värt att notera att andra användare i samma Reddit-tråd också har bekräftat att trots att de är med i Insider-programmet så har inte deras egna maskiner som inte stöds fått uppdateringen, så det verkar inte vara något som landat alls.

my_6700k_desktop_gtx_1080_32gb_ram_converted from r/Windows11

Oavsett vilket har uppdateringen sedan dess tagits helt och hållet, och Microsoft släppte ett uttalande som sa att det inte fanns några planer på att ändra den nuvarande hårdvarukonfigurationen för Windows 11. "Detta är en bugg och undersöks av rätt team," noterade Microsoft. . "Kraven har inte förändrats."

Endast medlemmar i Insider-programmet kommer att ha påverkats av detta problem. När det gäller ett komplett 22H2-bygge, uppskattar de flesta källor för närvarande ett releasedatum i oktober då Sun Valley 2 kommer att vara tillgänglig för allmänheten, vilket representerar den första årsdagen av Windows 11 med start i oktober 2021.

Analys: där det finns ett fönster finns det ett sätt

Vissa saker är uppenbara: vattnet är blött, du bör ha solskyddskräm på dig när du går ut, och om du ger folk ett sätt att leka med programvaran kommer de att göra det.

I grund och botten kan Windows bryta sina egna hårdvarukrav för Windows 11 uppmuntra vissa utvecklare och entusiaster att hitta ytterligare lösningar för att föra OS till äldre maskiner, även om grundorsaken var en bugg. Det faktum att det hände av misstag tyder nog på att det kan vara lättare än du tror.

Soyons clairs : nous ne tolerarons ni ne suggérons de le faire, eftersom Microsoft motiverade sitt beslut om vissa system och material av säkerhetsskäl, förmodligen dans le but de faire de Windows 11 son système d'exploitation le plus sûr à denna dag. Det betyder dock inte att nyfikenhet inte kommer att få det bästa av vissa människor.

Dela detta