Microsofts senaste uppdatering, som släpptes den 16 juni, orsakar redan problem på vissa datorer.

Enligt Microsofts officiella inlägg (Öppnas i en ny flik), upptäckt av Windows Central, förhindrar Windows 11-uppdatering KB5014697 att Wi-Fi-hotspot-funktionen fungerar korrekt på vissa datorer. Vissa system som kör uppdateringen kommer att förlora internetanslutningen när de fungerar som en hotspot-värd för andra enheter.

Företaget arbetar för närvarande på en permanent fix, men erbjuder under tiden följande lösning: "För att mildra problemet och återställa internetåtkomst till värdenheten kan du inaktivera Wi-Fi-hotspot-funktionen. För instruktioner, se Använd din Windows-dator som en mobil hotspot (öppnas på en ny flik).»

Den bästa lösningen kan dock vara att helt avinstallera uppdateringen tills det finns en korrekt lösning för detta problem. Om du vill veta hur du gör det, kolla in vår Hur man avinstallerar en uppdateringsguide för Windows 10, som erbjuder flera alternativ som också fungerar med Windows 11.

Analys: Windows 11-problem fortsätter att orsaka huvudvärk

Sedan Windows 11 först släpptes i oktober 2021 har det lidit av en mängd problem. Vissa involverar mindre problem som att Windows 11 förlorar sökfältet i Windows 10 till stora problem som operativsystemet som erbjuds till äldre datorer som inte uppfyllde systemkraven.

Sedan finns det de stora säkerhetsproblemen, varav två inkluderar en tidigare uppdatering som bryter antivirusappar och många nolldagssårbarheter som har visat sig vara mycket exploaterbara av hackare.

Med tanke på att Windows 11 är mycket impopulärt bland spelare och att fler användare fortfarande använder Windows XP än Windows 11, verkar det som att Microsoft har allvarliga problem med att vinna över nya användare. Detta är något du måste åtgärda om du planerar att fortsätta driva på för att alla ska anta ditt senaste operativsystem.

Dela detta