I julens anda uppdaterar Venmo sin mobilapp för att göra det lättare att donera till lokala välgörenhetsorganisationer.

När du först trycker på Venmo-appens sökfält ser du ett nytt val som heter "Donera". Där hittar du ett brett utbud av trendiga lokala välgörenhetsorganisationer. Specifika kategorier finns också, inklusive men inte begränsat till djur, miljö, hemlösa och veteraner. Du kan välja att betala med ditt saldo i appen, ditt länkade bankkonto eller ditt registrerade kreditkort, enligt annonsen (öppnas på en ny flik).

Du måste betala en liten transaktionsavgift (öppnas i en ny flik) på 1,9 % plus ytterligare 0,10 €, men det finns ingen installation. Du kan börja donera direkt.

Alla välgörenhetsorganisationer i den nya Venmo-sektionen har godkänts av moderbolaget Paypal, men vi rekommenderar ändå att göra lite läxor och se till att du donerar till ett bra ställe. Vissa välgörenhetsorganisationer, som Frälsningsarmén, har en blå bock. Detta innebär att välgörenhetsorganisationen har tillhandahållit alla nödvändiga dokument till Paypal, vilket bevisar att det är legitimt. Vad vi har kunnat berätta har de flesta välgörenhetsorganisationer ännu inte verifierats.

Uppdateringen är för närvarande tillgänglig för nedladdning på iOS (öppnas i en ny flik) och Android (öppnar i en ny flik). Och under de kommande veckorna kommer Venmo att lägga till en funktion för att dela donationer som gjorts med dina vänner för att uppmuntra dem att göra detsamma.

Fler förändringar

Tillsammans med den nya välgörenhetssektionen förnyar Venmo sin peer-to-peer-utcheckning med några livskvalitetsförändringar som gör det lättare att skicka (eller ännu bättre, ta emot) pengar.

Du kommer nu att se profilbilden på personen du skickar pengar till istället för bara namnet, och dollarbeloppet kommer att visas i ett större teckensnitt för enklare visning. Det blir enklare att skicka och begära pengar med den nya knappen Mer bredvid mottagarens profilfoto. Genom att trycka på knappen kan du lägga till fler personer för en stor transaktion istället för att göra det en efter en.

Omdesignen Skicka pengar kommer att rullas ut idag tillsammans med välgörenhetssektionen, men andra rapporter - öppnas i en ny flik - indikerar att just denna förändring kanske inte når alla användare samtidigt. Det kommer i en senare våg, då du måste uppdatera appen en andra gång.

Och med Black Friday nästan över oss, kunde Venmos förnyelse inte ha kommit vid en bättre tidpunkt. TechRadar har en enorm lista med Black Friday-erbjudanden som du bör kolla in. Detta sträcker sig från bärbara datorer till spelkonsoler och till och med madrasser.

Dela detta