La actualización de Steam Deck significa que Halo Infinite vuelve a funcionar (en Windows)

La actualización de Steam Deck significa que Halo Infinite vuelve a funcionar (en Windows)

Steam Deck kan köra Windows istället för standard SteamOS, som du säkert vet, och nyligen släppta drivrutiner för de som har Microsofts operativsystem installerat på sina bärbara enheter fixade problem med Halo Infinity-uppspelning.

PC Gamer (Öppnas i en ny flik) märkte att det finns nya Windows-drivrutiner för Steam-däcket (Öppnas i en ny flik) tillgängliga för nedladdning, och den nya APU-drivrutinen fixar (Öppnas i en ny flik) de problem som innebar att Halo Infinite hade slutat fungera (kraschade när man försökte starta spelet).

Vissa andra spel för vilka den tidigare versionen av APU-drivrutinen också kastade nycklar på jobbet är nu också åtgärdade av dessa problem.

Det bör också noteras att ljuddrivrutinen för Windows också uppdaterades (öppnas i en ny flik) för några dagar sedan, igen för att fixa några buggar. Baserat på feedback online var ett sådant problem bara den vänstra högtalaren som fungerade efter en kallstart av Steam Deck, och det är nu ett minne blott tack vare den reviderade ljuddrivrutinen.

I andra spelnyheter från Steam Deck är det också bra att höra att Final Fantasy 7 Remake Intergrade, som just släpptes på Steam idag, är en "verifierad" titel för Nintendos handdator. Valve (som rapporterats av PC GamesN (öppnas i en ny flik )).

Analys: Rulla på den dubbla stöveln...

Halo Infinite körs inte på standardoperativsystemet Steam Deck (dvs SteamOS) på grund av dess anti-fusk-funktion. Naturligtvis, i Windows 11 (eller Windows 10) är allt bra på den fronten (eller var tills en ny APU-drivrutin förstörde saker och ting, med åtgärden nu på plats i den senaste versionen, naturligtvis).

Att flytta till Windows för bättre kompatibilitet med stora anti-fuskspel som Halo Infinite är en lösning, men den kommer med många varningar. Du måste bli av med SteamOS och all dess optimerade användbarhet, och att flytta till Windows på bryggan är inte en trivial övning, och inte något de mindre tekniskt kunniga sannolikt kommer att göra. (Men för dem som vill gå den här vägen har vi en fullständig guide om hur man installerar Windows 10 och 11 på ett Steam-däck.)

Den goda nyheten är att det så småningom kommer att vara möjligt att få det bästa av två världar, eftersom Steam Deck är en fullt kapabel PC som kan konfigureras till dual boot och låter dig välja mellan två operativsystem. Det är bara det att Valve behöver ge support för SteamOS-installationsprogrammet i form av en dual-boot-guide, och det händer, men det finns ingen specifik tidsram ännu.

Det kommer inte att ha högsta prioritet för Valve, men när det är färdigt kommer det att vara ett bra tillägg för Steam Deck-ägare som letar efter ytterligare alternativ för att köra fler spel på enheten.

Dagens bästa spelbärbara erbjudanden

https://t.myvisualiq.net/impression_pixel?r=hawk-cache&et=i&ago=212&ao=803&aca=123513&si=1943169&ci=234568&pi=356748&ad=-4&advt=1943169&chnl=-4&vndr=1481&sz=8336&u16=|94pt36  yo