Slack förbereder en uppdatering av sin samarbetsplattform utformad för att uppmuntra spontana diskussioner bland kollegor.

På sin årliga konferens, Slack Frontiers, tillkännagav företaget ett antal nya funktioner för Slack Huddles, dess improviserade mötesverktyg.

Tidigare hade Huddles endast stöd för ljudsamtal, men Slack har nu introducerat möjligheten att också skapa snabba videochatt. Andra uppdateringar inkluderar skärmdelning mellan flera personer, uttryckssymboler och reaktioner och meddelandetrådar som går till den associerade kanalen efter att samtalet avslutats.

lösa grupper

Slack introducerade Huddles i juli förra året, i syfte att tillhandahålla en digital ersättning för de "vattenkylare katterna" som försvann med övergången till distansarbete i början av pandemin. Tanken var också att minimera kalenderröran och ersätta formella möten med snabba incheckningar.

Beslutet att begränsa Slack Huddles till enbart ljud var ursprungligen utformat för att "minska tröttheten i samband med att alltid vara på kameran", men kundfeedback ledde till att Slack tog en radikal vändning och introducerade video och andra rika konferensfunktioner vid scrum.

"När företag har navigerat i denna okända värld av flexibelt arbete, har Slack återuppfunnit de nya verktygen som behövs för det digitala huvudkontoret", säger Noah Desai Weiss, senior vice president för produkter på Slack. "De nya coworking-funktionerna i huddles ger team djupare sätt att samarbeta och fatta snabba beslut utan att lämna Slack eller lägga till i våra överbelastade kalendrar."

Enligt Slack kommer samlingen av nya funktioner som introduceras i Huddles att ge användarna ett bredare utbud av samarbetsalternativ, beroende på innehållet och syftet med sessionen.

Företaget ser framför allt för sig att tilläggen ska användas för brainstorming, feedback och lösa små problem, som alla är svårare uppgifter än textchatt, men som inte nödvändigtvis garanterar ett bra möte.

Nya funktioner för Slack Huddles är fortfarande under utveckling, men förväntas vara tillgängliga för alla kunder under hösten.

Dela detta