Både Samsung Galaxy Z Flip 3 och Samsung Galaxy Z Fold 3 har ett eSIM (inbäddat SIM), men i USA har de inte kunnat använda det ännu. Det håller dock på att förändras nu.

I en ny mjukvaruuppdatering läggs eSIM-stöd till, vilket innebär att du kommer att kunna använda telefonen utan ett löstagbart SIM-kort.

Mer användbart, detta ger också stöd för Dual SIM, Dual Standby (DSDS), vilket innebär att du kan använda ett standard löstagbart SIM och det fungerande eSIM samtidigt, så att du kan ha två olika nummer på telefonen. Detta kan vara användbart om du till exempel vill ha ett arbetsnummer och ett personligt nummer på samma enhet.

Uppdateringen lägger också till kameraförbättringar, inklusive bilder av högre kvalitet när du fotograferar med kamera från tredje part eller sociala appar, en "auto-framing"-funktion för videoläge och vissa appar för videosamtal, och i fallet med Samsung Galaxy Z Fold 3 : Nu finns det även telefotostöd i Pro-läge och förbättringar av nattporträttfunktionen. Dessutom innehåller den här uppdateringen stabilitets- och säkerhetsförbättringar.

Den här uppdateringen rullas för närvarande ut till T-Mobile och olåsta modeller av båda telefonerna, men den kommer sannolikt till andra operatörer snart, så håll utkik.

I många regioner utanför USA stöds eSIM redan i dessa telefoner, så du behöver inte vänta på att de ska uppdateras för att få dem, men kameraförbättringar kommer sannolikt att göras globalt.

Analys: vad är så bra med ett eSIM?(*3*)

Det finns några fördelar med ett eSIM. Dels tar den mindre plats än en traditionell SIM-kortplats, så telefoner kan göras lite mindre och lättare, eller så kan det utrymmet användas för andra komponenter.

När det gäller Samsung Galaxy Z Flip 3 och Galaxy Z Fold 3 finns det förstås fortfarande en traditionell slot, men den tar åtminstone mindre plats än att ha två traditionella slots.

I teorin gör ett eSIM också enklare att byta nätverk, eftersom du inte behöver vänta på att ett nytt fysiskt SIM-kort ska levereras. Och flera virtuella SIM-kort kan lagras på ett enda eSIM, så att du kan ha flera nummer på din telefon för olika ändamål.

Inte alla smartphones har eSIM ännu och inte alla operatörer stöder dem, det är en av anledningarna till att Galaxy Z Flip 3 och Z Fold 3 också har en traditionell SIM-kortplats, men eSIM kommer sannolikt så småningom att bli det nya normala. Redan nu kan du få ett eSIM med många telefoner, som Samsung Galaxy S22 och iPhone 13-serierna.

Via GSMArena (öppnas i en ny flik)

Dela detta