Microsoft arbetar på en uppdatering för Teams Collaboration Platform som borde hjälpa till att lindra en del av smärtan med virtuella presentationer.

I ett nytt inlägg (öppnas i en ny flik) i sin produktfärdplan avslöjade företaget att Microsoft Teams-användare snart kommer att dra nytta av introduktionen av Cameo i PowerPoint Live, tjänstens inbyggda presentationsverktyg.

Den nya integrationen kommer att förbättra det befintliga utbudet genom att tillåta presentatörer att bädda in sitt webbkameraflöde i sitt bildspel, vilket förhoppningsvis resulterar i en mer polerad och engagerande presentation.

Cameo i PowerPoint Live

Sedan pandemin började har Microsoft experimenterat med en mängd nya sätt att förbättra den virtuella presentationsupplevelsen, med målet att hjälpa människor att få ut det mesta av detta nu dominerande medium.

Målet är sannolikt också att avvärja konkurrens från videokonferensrivaler som Zoom, såväl som framsteg från specialiserade presentationsplattformar som Prezi.

Cameo-funktionen för PowerPoint Live tillkännagavs först av Microsoft i september 2021, sedan förhandsgranskad för medlemmar i Office Insider-programmet tidigare i år. Nu har företaget avslöjat att funktionen ska vara tillgänglig för alla användare i slutet av augusti.

Som beskrivs i ett Microsoft-blogginlägg (öppnas i en ny flik), låter Cameo dig sömlöst integrera livekameraflöden i dina bilder som en del av din presentation. Du kan använda den här funktionen för att skapa en mer uppslukande upplevelse för din publik. det kan också hjälpa dig att bättre förbereda dig för ditt liveframträdande.

"Cameo ger dig full kontroll över livekameraflöden i PowerPoint. Som alla andra bilder kan du flytta, ändra storlek, beskära och använda övergångar eller stilar på kameraströmmen."

Ankomsten av Cameo för PowerPoint Live kommer att bygga på en befintlig grund som lagts av flera andra presentationsfokuserade uppdateringar av Microsoft Teams.

Till exempel tillkännagav Microsoft nyligen en ny "collaborative annotation"-funktion utformad för att introducera en högre nivå av interaktivitet och en uppdatering som ger presentatörer mer detaljerade videokontroller.

Medan virtuella presentationer kommer att fortsätta att vara ett jobb för många, hoppas Microsoft att dessa senaste tillägg till Teams kommer att minska åtminstone en del av sysslan.

Dela detta