Att komma åt PDF-filer i Microsoft Teams borde snart bli mycket enklare tack vare en ny uppdatering av videokonferensplattformen.

Microsoft har meddelat att de arbetar för att göra PDF-upplevelsen mycket smidigare för användare av det populära Adobe Acrobat-verktyget.

Microsoft Teams-administratörer kommer nämligen snart att kunna ställa in Adobe Acrobat som standard-PDF-redigeringsapp, vilket eliminerar den irriterande huvudvärk och frustration som för närvarande uppstår varje gång en användare behöver öppna en av filerna.

Utrustning för Microsoft och Adobe Acrobat

I sin post på den officiella Microsoft 365-färdplanen (öppnas i en ny flik) är uppdateringen fortfarande listad som under utveckling, med en offentlig utgåva som förväntas i september 2022.

Microsoft noterar att ändringen kommer att tillåta administratörer att ändra de nuvarande PDF-inställningarna i Teams administratörscenter, så att användare kan visa och redigera filer med Adobe Acrobat som standard.

Företaget säger att det förväntar sig att ha en förhandsvisning av uppdateringen klar denna månad och kommer att rulla ut verktyget till alla Microsoft Teams-användare på Mac-, webb- och stationära versioner av plattformen.

Nyheten är den senaste produktivitetsuppdateringen som lagts till i Microsoft Teams eftersom företaget ser till att det förblir ett användbart hybridarbetsverktyg (öppnas i en ny flik).

Detta inkluderar det senaste tillägget av uppdateringar som till stor del syftar till att förbättra ljudkvaliteten för Microsoft Teams-samtal med hjälp av artificiell intelligens och maskininlärning.

I vad som kommer att vara goda nyheter för många Microsoft Teams-användare inkluderar de nya uppdateringarna, resultatet av att använda en maskininlärningsmodell tränad på 30.000 XNUMX timmars talprover, ekosläckning, bättre ljudinställning i akustiska miljöer som är bristfälliga och tillåter användare att tala. och lyssna samtidigt utan avbrott.

Företaget siktar också på att introducera vad det kallar "Microsoft Teams 2.0 (öppnas i en ny flik)" till företagsenheter snart, efter att tidigare begränsat det till konsumentkonton.

Microsoft Teams 11 är inbyggt direkt i den nya chattappen för Windows 2.0 och stöder inbyggda Windows-samtal, meddelanden, ljudkontroller, möteshantering och aviseringar och tillåter nu användare att ändra storlek på fönster och citera svar direkt från konversationsfliken i appen.

Dela detta