Stora spoilers för Willows Disney Plus-serie följer.

Willow-skådespelerskan Ellie Bamber har talat om "trycket" av att bli castad som en livsviktig karaktär med en stor hemlighet i Disney Plus fantasy-serien.

Bamber, som börjar serien som tärna Dove, avslöjas så småningom av Willow (Warwick Davis) som den vuxna versionen av Elora Danan, barnet som hittats vid floden i den ursprungliga filmen från 1988 som sätter igång sökandet efter att återföra henne till en Daikini-familj .

Bamber pratade exklusivt med TechRadar för att ta reda på om han kände till sin karaktärs hemlighet när han först provspelade för rollen, och sa: "Jag hade en idé. Det var mycket hemlighetsmakeri kring den första auditionsomgången, sedan pratade jag med Jon. [Jonathan Kasdan, som utvecklade historien] och det blev lite tydligare. Han sa: "Något händer och det finns en uppenbarelse." Min agent hade den konstiga misstanken att det kanske var för att leka bebis, och sedan fick jag reda på att jag skulle leka bebis, så naturligtvis var jag väldigt exalterad över den möjligheten.

"Det var väldigt svårt att hålla det hemligt för vänner och familj", tillägger han. "Jag hade några snedsteg!"

El elenco principal de Willow se para en un bosque y busca algo en el show de Disney Plus

Letar du efter den där stora hemligheten som ... (Bildkredit: Lucasfilm/Disney Plus)

I filmen säger den onda drottningen Bavmorda att märket på Elora Danans arm bevisar att hon kommer att försöka störta henne och kräver att hon ska dödas. Men i uppföljaren får vi reda på att efter att Willow gett barnet till Madmartigan (Val Kilmer, som tyvärr inte ingår i den nya produktionen) och Bavmordas krigardotter Sorsha (Joanne Whalley) gömde de det hos en ny familj och gav henne en annan identitet för att skydda henne från nyfikna ögon.

Eftersom filmen är en kultklassiker med ett arv som sträcker sig över mer än tre decennier, säger Bamber – som nyligen dök upp i The Serpent och The Trial of Christine Keeler – att hon har känt tyngden av väntan på henne.

"Det var definitivt press", medger han. "Jag tror att bara att gå på inspelningsplatsen och se skalan och kostymerna och se att alla var på topp i sitt spel var något som blev väldigt skrämmande. Det var som, 'Wow, här är jag bland de bästa kreativa i branschen. och jag måste vara på topp också. Men jag förvandlar ofta ångest till spänning eftersom de är så sammanflätade, så jag försökte bara vara riktigt exalterad över det här.

I det 10-delade TV-programmet återförenas den stora Elora Danan med Willow, som måste lära henne sina egna magiska krafter när de driver sin egen strävan att rädda den kidnappade prins Arik (Dempsey Brik). Och Bamber säger att några av hans favoritscener att filma i hela serien var med den eponyma stjärnan i den nya serien. "Scenerna där jag lär mig magi med Warwick (Willow) var så roliga att filma", tillägger han. "Vi måste verkligen, verkligen improvisera och bygga upp den relationen."

För mer Willow-baserat innehåll, kolla in vår djupgående chatt med showens skådespelare för att ta reda på hur "allt föll på plats" som ledde fram till showens produktion, träning för dess actionsekvenser och mer. Du kan också kolla in de bästa Disney Plus-programmen och de bästa Disney Plus-filmerna att streama nu.

Willow streamas nu på Disney Plus.

Dagens bästa Disney Plus-erbjudanden

Disney (öppnas i en ny flik)

Dela detta