Kraften i pixlar! 42 åtgärder av den avancerade assistenten för Google Pixel-telefoner

Kraften i pixlar! 42 åtgärder av den avancerade assistenten för Google Pixel-telefoner

Google Assistant har många knep för alla som använder Android. Men du? Du har en av Googles Pixel-telefoner, ett magnifikt landdäggdjur med beniga knän. Du har den bästa Googley-upplevelsen tillgänglig var som helst på Android. Och det betyder att du har några extra coola röstkommandon på nästa nivå till ditt förfogande, som väntar på att användas.

Problemet är att, precis som de flesta vanliga röstkommandon (och, ahem, många andra Android-funktioner), Pixel Assistants unika extrafunktioner är praktiskt taget osynliga, och det betyder att det är upp till dig att inse att de finns och sedan inte glömma att använda dem, Använd dem.

Tja, den här andra delen faller främst på dina axlar. Men jag kan hjälpa till med första delen idag.

Här, som en fortsättning på vår pågående utforskning av fantastiska assistentalternativ, finns 42-pixelspecifika röstkommandon som sparar tid, gör det lättare att navigera på din enhet och i allmänhet gör det lättare att få saker gjorda.

Allt du behöver göra är att säga "Hey Google" eller använda någon annan assistentinkallningstaktik du gillar och sedan börja prata.

Läs vidare, kom sedan kolla in min gratis onlinekurs Pixel Academy för att upptäcka ännu mer avancerad intelligens gömd i din favorit Pixel-telefon.

Röstkommandon för pixlar, del I: Textinmatning

Okej, en snabb varning, och håll ut, för jag lovar att det är begränsat: Vår första del av Pixel-exklusiva röstkommandon gäller endast Googles senaste Pixel 6 och Pixel 6 Pro-telefoner, specifikt. Eftersom dessa enheter är de första med en ny processor tillverkad av Google, kan de hantera vissa typer av specialfunktioner som inte är möjliga på äldre modeller.

Om du har en tidigare generations Pixel, oroa dig inte. Det kommer att finnas massor av andra saker efter detta första avsnitt som kommer att fungera för dig också!

Men för Pixel 6- och Pixel 6 Pro-ägare bland oss ​​har din Pixel några otroligt användbara nya textinmatningsknep. Först och främst: när som helst du vill börja röstskriva, oavsett vilken app eller process du tittar på, anropa bara assistenten och säg pegar var Börja skriva. Om du tittar på något e-postmeddelande eller meddelande kan du också säga replica. Detta öppnar Gboard, aktiverar det nya assistentdrivna röstinmatningssystemet och börjar omedelbart lyssna på dina ord.

När du visslar om dina tankar, kom också ihåg att ditt nya Pixel-röstinmatningssystem kan hantera alla möjliga ytterligare dikteringsrelaterade kommandon. Om du ser ett ord komma upp som du inte menade att säga (eller, låt oss vara ärliga, kanske du inte ens sa det), säg det bara. radera. Detta kommer att få din Pixel-röstinmatning att ta bort det senaste ordet.

Du kan också säga klar för att ta bort ett helt stycke med text eller radera allt för att ta bort allt i din nuvarande vy. Och om du någonsin uttalar något av dessa direktiv och sedan har andra tankar, spotta ut stavelserna. annulleraoch din åtgärd avbryts.

Vad annars? När du talar ord i alla typer av fält med flera ingångspunkter kan du säga Nästa var tidigare att flytta mellan olika områden. Med ett e-postmeddelande, i synnerhet, kan du veta definiera mottagare för att flytta fokus till "Till"-fältet, definiera temat för att flytta upp till fältet "Ämne", och agregar Ebenezer Petuniafoot a cc för att lägga till din Ebenezer BFF i fältet "Cc". (Observera att om du skickar e-post till någon som inte heter Ebenezer Petuniafoot, av någon udda anledning, vill du istället byta ut ditt faktiska kontaktnamn. Och se till att skicka ett e-postmeddelande.) (Jag mailade Ebby senare, eller hur? Han blir ensam ibland.)

Du kan också be din Pixels virtuella assistent att lägga till en emoji åt dig, om du skulle behöva lätta upp den viktiga affärskommunikation du skapar. Försök att säga något av följande för att visa den tillhörande symbolen:

*Inte tillgängligt än, men jag hoppas att den skräckslagna ansikts-emojien dyker upp snart.

Och slutligen, när du är klar med ditt för blöta tjut kan du säga sluta för att stoppa din Pixel från att transkribera eller, om du till exempel är i en sms- eller meddelandeapp skicka till att sluta transkribera och skicka allt du har skrivit på en gång. Det kommer att fungera i appar som Gmail och Google Messages, som du kan förvänta dig, och det kommer också att fungera i Slack och de flesta andra appar där sändning är en tillgänglig åtgärd.

Röstkommandon för pixlar Del II: Avancerad navigering

Okej, Pixel-folk – från och med nu behöver du ingen Pixel 6 eller Pixel 6 Pro för att göra någon av dessa bedrifter. Allt detta kommer att fungera perfekt på alla Pixel-telefoner från Pixel 4 och framåt, och många kommer att fungera på äldre pixlar också (även om vissa delar kan misslyckas på pre-Pixel-4-modeller, särskilt när du kommer till Pixel 2). och tidigare, nu ganska föråldrad).

kapisce? capisce Så först och främst har den pixelbaserade assistenten extra intelligens som hjälper dig att ta dig runt din telefon handsfree, problemfritt och snabbare än någonsin.

Till exempel, när du behöver komma åt Pixels fantastiska inspelningsapp, ring din vänliga grannskapsassistent och säg till börja spela in mitt möte. (Tänk bara på att om du använder en äldre Pixel-telefon kan du behöva installera appen Recorder manuellt först, om du inte redan har gjort det.)

Behöver du hämta dina meddelanden med en specifik kontakt? Säg de magiska orden (antingen "Hey Google" eller "Hokus pokus", även om det senare kanske inte gör så mycket), säg sedan Öppna mina meddelanden med Schlubert - eller vad din nyckfulla touch nu är. Din Pixels assistent öppnar sin specifika tråd i Messages-appen och börjar sedan lyssna på dig för att diktera ett nytt meddelande till samma person.

Hur är det med bilderna? Prova att tala om för din Pixel Assistant hitta mina halloweenbilder (eller från det datum, ställe eller tillfälle du önskar). Du kommer att överföras till Google Photos med bildtyperna du nämnde extraherade och redo att visa, och därifrån kan du begränsa saker ytterligare genom att slå på assistenten igen och säga de med pumpor (eller vad som helst).

Och det är inte bara bilder: Du kan be din Pixels assistent att hitta information i appar som Drive (hitta mina försäljningsdokument Q4), Gmail (hitta mina e-postmeddelanden) och YouTube (hitta videor där Jed läser mina försäljningsdokument för fjärde kvartalet på YouTube) - och han kommer entusiastiskt att svara på dina erbjudanden.

Pixel Assistant uppmärksammar också ditt nuvarande sammanhang. Om Google Maps är öppet, till exempel, kan du anropa assistenten och säga hitta kartor över närliggande restauranger. Det kommer omedelbart att visa en lista över platser för dig. Och då kan man begränsa det ytterligare genom att säga de med hamburgare. Eller, du vet, kanske falafel. Ja, jag tror att vi vill ha falafel idag.

Röstkommandon för pixlar Del III: Kamerakontroll

Okej, innan vi kallar det en dag och går in på våra respektive tekniker, har vi några otroligt användbara kamerakontroller att överväga. Hej, även det mest produktiva arbetsbiet måste stanna och fotografera en konstigt vänlig gnu då och då.

Så, skriv mentalt ned dessa fotocentrerade Pixel-röstkommandomöjligheter:

Och med något av dessa kommandon kan du också lägga till inom sekunder tills du är klar för att lägga till eller öka en nedräkning innan den faktiska tiden för att ta bilder eller videor. Se till att testa storleken nästa gång du lägger ner telefonen på ett bord och kliver tillbaka för att ta ett gruppporträtt på företagets hantverksbasar.

Och kom ihåg: det finns mycket mer varifrån det kom. Kom och gå med i min helt gratis onlinekurs från Pixel Academy för hela sju dagar av läckra pixelinsikter, som börjar med ännu mer kraftfulla kamerafokuserade intelligenser och går därifrån till avancerad bildguide, nästa nivås brusreducerare och många fler möjligheter till användbar pixelintelligens.

Kraften är nu i dina händer som den stolta Pixel-ägaren. Allt du behöver göra är att lära dig att acceptera det.

Copyright © 2022 IDG Communications, Inc.