Korrelationen mellan Bitcoin och traditionella marknader kan bryta i vår

Korrelationen mellan Bitcoin och traditionella marknader kan bryta i vår Källa: Adobe/savva_25

Korrelationen mellan traditionella makrotillgångar och digitala tillgångar som setts under de senaste månaderna kan snart bryta, med tillgångar inom decentraliserad finans (DeFi) som möjligen banar vägen högre, sa chefer på kryptohedgefonden Pantera Capital vid ett nyligen genomfört samtal med investerare.

Under samtalet, som ägde rum den 1 februari, sa Pantera Capitals vd Dan Morehead och företagets investeringschef Joey Krug att de trodde att kryptovalutamarknaden var redo att "frikopplas" från marknaderna traditionella makrotillgångar, även i ansiktet av en räntefördel.

Detaljer om samtalet delades i Panteras senaste Blockchain Letter på onsdagen denna vecka.

Enligt Krug har historien visat att när traditionella makrotillgångar minskar tenderar kryptovalutor att vara korrelerade under en period på cirka 70 dagar innan korrelationen börjar brytas ner. "Och vi tror att under de kommande veckorna kommer kryptovalutor i huvudsak att frikopplas från traditionella marknader och börja handla på egen hand igen," sa Krug innan han lade till en varning:

"Det garanterar inte att det inte kommer att falla mycket lägre nästa månad, eller när som helst, men det betyder bara att oddsen är riktigt höga att marknaderna är på kanten och återhämtar sig relativt snabbt."

I februari 2021, när BTC handlade runt 47,000 20 € efter att ha korrigerat cirka 63,000% på en vecka, förutspådde Krug att ett BTC-rally kunde återvända "i april, om inte tidigare." Sedan dess har priset skjutit i höjden till över 30,000 XNUMX € i mitten av april innan det började en kraftig nedgång som tog BTC under XNUMX XNUMX € i juli.

Den här gången förklarade Krug vidare att han inte tror att digitala tillgångar handlas till värderingar som är för höga just nu, till exempel handlas många DeFi-tillgångar till P/E-multiplar på 10 till 40.” Teknikaktier handlas till multiplar av 400 till 500x, säger Krug.

Pris-till-vinst-förhållandet (P/E) är ett mått som ofta används för att värdera aktier och kan hittas genom att dividera ett företags (eller tokens) marknadspris per aktie (eller token) med dess vinst per aktie.

"Det är min personliga åsikt att 2200 XNUMX € ETH förmodligen var botten," tillade Krug.

Panteras vd Dan Morehead håller också med och säger att andra tillgångar, som aktier och fastigheter, har kassaflöden som måste diskonteras. "Det innebär lägre priser om avkastningen är högre", förklarade han.

Men för kryptovalutor sa Morehead att det är "som guld" och borde värderas annorlunda.

”Det kan bete sig väldigt annorlunda än produkter fokuserade på räntor. Jag tror att investerare i slutändan kommer att ha ett val: de måste investera i något, och om räntorna går upp kommer blockchain att vara det mest attraktiva, säger Panteras VD.

Samtidigt har Bloomberg Intelligence senior råvaruanalytiker Mike McGlone också lyft fram en potentiell skillnad mellan traditionella tillgångar som aktier och kryptovalutor. I en kommentar på Twitter idag sa McGlone att hög inflation, såväl som spänningar kring Ukraina och Ryssland, kan ge "en stark grund" för bitcoin (BTC), ethereum och andra digitala tillgångar 2022.

Något mer baisse var dock Marcus Sotiriou, analytiker på den digitala tillgångsmäklaren GlobalBlock, som sa i mailade kommentarer igår att bitcoin "förblir tveksam" och att det senaste rallyt "främst har drivits av terminer, medan platsen såldes".

"Detta tyder på att denna prisökning drevs av spekulation eller säkring snarare än genuin efterfrågan", tillade analytikern.

Från och med 15:45 UTC handlades BTC för 42 017 €, en minskning med 4 % under de senaste 24 timmarna och en minskning med 5 % för veckan. Samtidigt handlades ETH för 2988 3 €, en nedgång med 8 % på en dag och 7 % på en vecka. BTC var nästan oförändrad på en månad, medan ETH sjönk med XNUMX%.