Kia EV6-pris, specifikationer och förbeställningsdatum avslöjade för Storbritannien

Kia EV6-pris, specifikationer och förbeställningsdatum avslöjade för Storbritannien Kia har avslöjat priser och tekniska specifikationer för sin kommande helelektriska bil, Kia EV6. I Storbritannien kommer priset för Kia EV6 att börja på 40,895 6 € för bas-EV51,895 med bakhjulsdrift (RWD) och stiga till 6 XNUMX € för den fyrhjulsdrivna EVXNUMX GT-Line. Förhandsbokningar för Kia EV6 slutar kl. 10:59 BST den 30 april 2021, och leveranser är planerade att starta från oktober 2021. För dem som inte är snabba nog att reservera en EV6 kommer allmänna beställningar att börja från den 18 maj 2021. Från och med den 30 april, du kommer att kunna reservera tre modeller, från den grundläggande EV6 bakhjulsdrift, upp till el EV6 GT-Line mellanregister tillgängligt med bakhjulsdrift och fyrhjulsdrift, genom EV6 GT i toppen av sortimentet (tills vidare). S-linje som även kommer i RWD- och AWD-konfigurationer. Men för den som letar efter mer kraft, den högpresterande modellen EV6 GT kommer att finnas tillgänglig under andra halvan av 2022, med en effekt på 577 CV genom dubbla elmotorer och en tid på 0 till 100 km/h på 3,5 sekunder, med förmågan att slå. Ferrari och en Lamborghini i ett uthållighetslopp. EV6:s pris ställer den starkt mot Tesla Model 3, och möjligen nya Ioniq 5 från systerbolaget Hyundai. Alla EV6-modeller i Storbritannien kommer med 77,4 kWh långdistansbatteri som Kia säger bör köra upp till 316 miles på en enda laddning, beroende på specifikationer och körförhållanden. Dessutom finns det även 800V snabbladdning, som kan ladda batteriet från 10% till 80% på bara 18 minuter.

Låt oss EV6

Låt oss EV6 (Bildkredit: Kia) Kia EV6 på ingångsnivå kommer med en svit av teknologier inklusive parkeringssensorer bak, regnavkännande vindrutetorkare, navigationsbaserad smart farthållare med Stop & Go, Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) med City-, Pedestrian-, Cyklist- och Intersection-Curve-funktionalitet och Highway Driving Assist. du kommer också att få 19-tums diamantslipade lättmetallfälgar, vegansk läderklädsel, omgivande belysning, dubbel automatisk klimatkontroll, uppvärmda framsäten och en uppvärmd ratt. Den sanna transmissionen EV6 drivs av en 168 kW motor som kan producera 226 hk.

EV6 GT-Line

Låt oss EV6 (Bildkredit: Kia) Uppgradera till EV6 GT-Line så får du tekniken från den tidigare standardmodellen, plus tillägg som GT-Line exteriör och interiör styling, främre parkeringssensorer, premiumsäten som kan lutas ned till ett "tupplur"-läge vid laddning, trådlös smartphoneladdare och sekretessglas. GT-Line ser också införandet av fordonsstöd för laddning, så att du kan ansluta en annan enhet, till exempel en bärbar dator, elcykel eller till och med ett annat elfordon, och använda EV6 för att ladda den. Tillgänglig i RWD (168kW/226bhp) och AWD, den senare drar nytta av inkluderingen av två elmotorer som kan producera en maximal effekt på 239kW (321bhp).

Linea Kia EV6 GT-S

Låt oss EV6 (Bildkredit: Kia) Välj GT-Line S-varianten av Kia EV6 och du får ännu fler tekniska funktioner som uppvärmda och ventilerade framsäten, uppvärmda utombordssäten bak, en eldriven baklucka, Meridian-ljudsystem med 14 högtalare, smart fjärrparkeringshjälp och en förstärkt verklighet (AR) head-up-display. Du kommer också att dra nytta av de större 20-tumshjulen och förbättrad sportgardinövervakning, vägassistans och system för att undvika kollisioner framåt.

Kia EV6GT

Bild 1 av 3 Kia EV6GT (Bildkredit: Kia) Bild 2 av 3 Kia EV6GT (Bildkredit: Kia) Bild 3 av 3 Kia EV6GT (Bildkredit: Kia) Om du har tålamodet att vänta till andra halvan av 2022 kommer Kia EV6 GT att ge dig företagets ultimata prestandapaket för elbilar. Med en 160kW och 270kW tvåmotors växellåda som levererar 430kW/557bhp, packar EV6 GT hastighet nära den för en superbil. och en egen uppsättning extrafunktioner, inklusive 21-tumshjul, skopor, GT exteriörstyling, elektroniskt styrd fjädring, elektronisk differential med begränsad slirning, integrerad körlägeskontroll och batteridriven värmepump.