Apples WWDC 2022 drar igång idag, med Apples vd Tim Cooks efterlängtade huvudtal klockan 10:00 PDT / 6:00 GMT.

Det här är en spännande tid i Apples historia av många anledningar. Detta är Apples första delvis personliga Worldwide Developers Conference sedan 2019. Medan de flesta kommer att titta på evenemanget och delta i sessioner virtuellt, kommer en liten grupp av utvecklare, analytiker och media (inklusive vår egen Lance Ulanoff och Matt Hanson) att vara närvarande vid Apple Park i Cupertino, Kalifornien.

När det gäller keynote- och tvådagarskonferensen kommer den att vara fullspäckad (kanske mer än någonsin) med meddelanden om plattformsuppdateringar och överraskningar. Vi kommer nästan säkert att höra mer om iOS 16, ett nytt iPad OS, macOS 13, watchOS 8, andra Apple TV-uppdateringar, förmodligen nya MacBooks och till och med ett nytt Mixed Reality-headset (även om det inte verkar mer troligt).

iOS 16 kan ge en värld av förändringar till din iPhone med förnyade aktieappar, uppdaterade aviseringar och permanent skärmstöd.

macOS 13 kommer att ha ett coolt namn (många hoppas på Mammoth), men bortsett från fler funktioner som hjälper det att fungera med iPad OS och andra mobilappar, kanske vi inte ser många förändringar på Mac-skrivbordet.

Det var ett tag sedan, WWDC. (Bildkredit: TechRadar)

Introduktionen av M2-chippen, uppföljaren till Apples M1, kan vara mer intressant för fans av stationära och bärbara datorer. Apple Silicon är nu en stor aktör inom CPU-utrymmet (dator och mobil) och detta beror till stor del på M1-linjens fantastiska prestanda. Räkna med spännande saker från M2, om det händer.

Om vi ​​ser ett M2-chip måste det gå någonstans, och våra pengar finns på en ny MacBook Air.

watchOS 8 skulle kunna ge några gränssnittsjusteringar och kanske till och med en antydan om hälsorelaterade funktioner som kommer med nästa Apple Watch, men få förväntar sig betydande förändringar.

Den kanske största historien från WWDC keynote är realityOS-glasögonen och Apple AR. Många tror nu att vi kommer att se glasögonen för första gången under keynoten och lära oss mycket om vad Apples skräddarsydda VR/AR-plattform ska vara för sina AR-glasögon och potentiella VR-headset.

De senaste nyheterna tyder dock på att det inte kommer att vara fallet, med 2023 det nya datumet för att se Apples nästa stora hårdvarusprång.

Vad som än händer har du kommit till rätt plats. Luta dig bara tillbaka och ta reda på hur väl våra gissningar stämmer överens med verkligheten för Apples nästa utveckling, och du behöver inte ens göra någonting eftersom den här sidan uppdateras automatiskt.

Dela detta