Den officiella trailern för Netflix Kaleidoscope är live, och streamern vill att du ska lösa dess dramatiska pussel som en del av det roliga.

Den senaste trailern för Kaleidoscope, som du kan se nedan, ger mer sammanhang om handlingen i den kommande Netflix-serien. Den mest övertygande aspekten av kriminalthrillern är dock hur den aktivt engagerar tittarna att delta i dess berättelse, med publiken som utmanas att lösa det största mysteriet innan de når seriefinalen.

Kolla först in den officiella Kaleidoscope-trailern:

Låter som roligt, eller hur? Tja, det är bara början.

Hur? Eftersom Kalejdoskop inte bara vill att du aktivt ska delta i att lösa mysteriet bakom rånet, utan du måste också förstå hur och varför det hände i en unik och icke-linjär ordning.

Du förstår, Kalejdoskop är inte din traditionella detektivföreställning. När showen startar den 1 januari 2023 kommer alla som laddar upp den att tilldelas alla åtta avsnitt, som äger rum från 25 år före rånet till sex månader efter, i en slumpmässig sekvens. Det enda som alla tittare kommer att ha gemensamt är att det vita avsnittet (aka dagen för själva rånet) är det sista som de alla kommer att sända.

Här är en kort beskrivning av Kaleidoscope-avsnitten. Kom ihåg att det inte är den exakta ordningen du kommer att se dem i. En del av er kommer att börja med Red, några av er kommer att börja med Violet, etc. :

  • Violett: 24 år före rånet
  • Grön: 7 år före stölden
  • Gul: 6 veckor före stölden
  • Orange: 3 veckor före pausen
  • Blå: 5 dagar före stölden
  • Röd: dagen efter rånet
  • Rosa: 6 månader senare
  • White: The Heist aka slutet på den episka historien

Så ditt jobb blir att ta reda på vad som händer under rånet, varför vissa karaktärer fattar de beslut de gör när de går och vilka personer (om några) som slutar förråda sina lagkamrater baserat på vad du ser i andra avsnitt. Alla ledtrådar finns i programmets andra bidrag, så Sherlock Holmes eller Hercule Poirot-wannabes kommer att behöva ägna stor uppmärksamhet åt vad som visas på skärmen, varje rad i dialog som talas och mer.

Vi föreslog tidigare att Kaleidoscope var ett ambitiöst tv-experiment för Netflix, och den senaste smygtitten på programmet stärker bara vår åsikt på den fronten. Vi tror att Kaleidoscope inte kommer att dröja länge med att komma till vår lista över de bästa programmen på Netflix och från vad vi har sett tror vi att det kommer att finnas många fans av thrillers och häktningar som vill se den. utanför.

Behöver du mer sammanhang om dess handling? Oroa dig inte, Netflix har dig täckt.

"Kaleidoscope (tidigare med titeln Jigsaw) som sträcker sig över 25 år är en helt ny antologiserie som följer ett team mästerliga tjuvar och deras försök att öppna ett till synes okrossbart kassaskåp för den största lönedagen någonsin", står det i seriens officiella artikel. . Synopsis av handlingen.

Löst inspirerad av den verkliga historien där obligationer till ett värde av sjuttio miljarder dollar försvann i centrala Manhattan under orkanen Sandy, består Kaleidoscope av åtta episoder som sträcker sig från 24 år före rånet till sex månader efter.

"Den gripande kriminalantologiserien tar ett icke-linjärt förhållningssätt till berättande, skapar intriger och spänning på unika sätt, där varje Netflix-medlem har en annorlunda uppslukande tittarupplevelse. Alla tittare kommer så småningom att se alla avsnitt, men ordningen i vilken de ser avsnitten kommer att påverka deras perspektiv på historien, karaktärerna och frågorna och svaren i hjärtat av rånet. Hur kommer du att känna om färgerna på Kalejdoskop?

Kaleidoscope har huvudrollerna Giancarlo Esposito (The Mandalorian säsong 3, Breaking Bad), Jai Courteney (The Suicide Squad), Paz Vega (Rambo: Last Blood), Rufus Sewell (Old), Tati Gabrielle (Uncharted, You) och Peter Mark Kendall (American) ). ) bland andra. Eric Garcia fungerar som showrunner, medan Russell Fine och Everardo Gout är bland dess många regissörer.

Vi kommer att ge dig ännu mer Kaleidoscope-täckning på och runt lanseringsdagen, så håll dig till TechRadar för våra tankar om showen, såväl som vår exklusiva chatt med dess skådespelare.

Här är det viktiga releasedatumet igen: Kaleidoscope kommer till Netflix över hela världen den 1 januari 2023.

Dagens bästa Netflix-erbjudanden

(öppnas i en ny flik)netflix (öppnas i en ny flik)netflix (öppnas i en ny flik)

Dela detta