Netflix älskar en bra upplevelse, och streamingjättens kommande tv-test liknar inget du sett tidigare.

Den kommande Netflix-showen, som heter Kaleidoscope, faktureras som en kriminalantologiserie, men med en övertygande twist. Serien kommer att lanseras den 1 januari 2023 och presenteras i ett icke-linjärt format, där tittarna ser de åtta avsnitten av Kaleidoscope i en annan ordning än deras vänner och familj. Inga två tittarupplevelser kommer att vara den andra lik, vilket skapar en atmosfär av mystik runt rånet och leder till massor av vattenkylare-liknande argument mellan dig och dina andra Netflix-prenumeranter.

Behöver du mer sammanhang? Låt rollbesättningen och besättningen på Kaleidoscope guida dig genom Netflix senaste ambitiösa experiment i denna första bakom-kulisserna-video:

I ett pressmeddelande avslöjade Netflix också mer om vad publiken kan förvänta sig av dess äventyrsliknande TV-program.

"Löst inspirerad av den sanna historien där obligationer till ett värde av sjuttio miljarder dollar försvann i centrala Manhattan under orkanen Sandy, består Kaleidoscope av åtta episoder som sträcker sig från 24 år före rånet till sex månader efter," läser vi i pressen.

Kaleidoscope är en helt ny antologiserie som följer ett team av mästertjuvar när de försöker öppna ett till synes okrossbart kassaskåp för den största lönedagen någonsin. Skyddad av världens mäktigaste företagssäkerhetsteam och med polisen i fallet, avslöjar varje avsnitt en bit av ett utarbetat pussel av korruption, girighet, hämnd, intriger, lojaliteter och svek. Planerade rånteamet det, vem kom undan med det, vem skulle man lita på?

Det finns 7 miljarder sätt att lösa ett brott. Upptäck KALEIDOSCOPE, den nya heist-serien med Giancarlo Esposito, Paz Vega och Tati Gabrielle i huvudrollerna. Endast på Netflix 1 januari. pic.twitter.com/8QIpR4suZCNovember 22, 2022

Se mer

Så hur kommer Kalejdoskop att fungera? När du börjar titta på serien börjar du med ett specifikt avsnitt (slumpmässigt tilldelat av Netflix), vart och ett döpt efter en viss färg, därav titeln Kalejdoskop. Netflix kan till exempel börja med inlägget med titeln Yellow, som äger rum sex veckor före rånet. Under tiden kan din bästa vän börja sitt äventyr med avsnittet Red, som börjar samma dag som rånet.

När det avsnittet är slut har du ett annat avsnitt att titta på, som Violet (som utspelar sig 24 år före rånet) eller Rosa (sex månader efter rånet). Det enda avsnittet som alla tittare kommer att hamna på är White, vilket markerar den episka avslutningen på historien.

Tanken är att varje prenumerant får en unik tittarupplevelse, där ordningen de ser på Kaleidoscope-avsnitten påverkar hur de ser på varje medlem i teamet, hur handlingen utvecklas och vilka frågor de får (och svarar). de kommer att få). skaffa sig). ) efter varje betalning. På detta sätt kommer Kalejdoskopet att hålla dig gissande till dess sista ögonblick och kommer att tvinga dig att tänka om hur mycket du vet om pusselbitarna för varje avsnitt som går.

Kaleidoscope spelar Giancarlo Esposito (The Mandalorian säsong 3, Breaking Bad), Jai Courteney (The Suicide Squad), Paz Vega (Rambo: Last Blood), Rufus Sewell (Old), Tati Gabrielle (Uncharted) och Peter Mark Kendall (The Americans) bland andra. Kriminaldramat kommer från den kreativa visionären Eric Garcia, med Russell Fine och Everardo Gout som regisserar.

Analys: experiment är namnet på spelet

Alguien con una máscara de calavera mira a la cámara en Fear Street Parte 1: 1994

Fear Street och Black Mirror: Bandersnatch var liknande experimentella erbjudanden från Netflix. (Bildkredit: Netflix)

Kalejdoskop är inte Netflix första stora experiment med originalinnehåll.

Fortfarande anses vara en av de bästa streamingtjänsterna i världen trots ett stenigt 2022, har Netflix haft blandade framgångar med sina andra två huvudsakliga underhållningsbaserade tester. Den första, 2018 års Black Mirror: Bandersnatch, var en riktig välj-din-eget-äventyrsaffär, där tittarna valde ett av två alternativ för att föra fram filmens berättelse och fick ett av fem möjliga slut för sin personliga interaktiva upplevelse. .

Den andra, Fear Street, en anpassning av RL Stines fanfavorit skräckromanserie, såg Netflix släppa sin filmtrilogi i tre raka veckor. Denna trio av filmer, med Sadie Sink och Maya Hawke från Stranger Things säsong 5, filmades back-to-back innan de släpptes varje vecka under sommaren 2021. Deras släppschema gjorde att Netflix kunde skryta med att släppa den första filmen i själva trilogin. i antologiform, även om det kan diskuteras.

Kalejdoskop representerar därför ytterligare ett spännande steg in i det okända för Netflix. Visst, det tog en del kreativa risker innan det lönade sig på det sätt många hoppas, men streamingbolaget är inte rädda för att fortsätta försöka. I en tid då konkurrenter som Disney Plus och HBO Max håller sig till beprövade formler som episodiska TV-utflykter, försöker Netflix åtminstone att driva båten och erbjuda något nytt till sin kärnabonnentbas. Alla borde kanske notera det.

För mer Netflix-innehåll, kolla in de bästa Netflix-programmen, de bästa Netflix-filmerna eller de bästa Netflix-dokumentärerna på världens ledande streamingtjänst.

Dagens bästa Netflix-erbjudanden

netflix

Dela detta