Apples växande status inom företagsdatorer expanderar lite ytterligare med tillkännagivandet att plattformsoberoende enhetshanteringsföretag JumpCloud nu erbjuder sin tjänst genom Amazons AWS Marketplace.

Identitet, plattforms-agnosticism och framtidens datorer

Även om denna data förmodligen är mest intressant för IT-administratörer som kör flera plattformar, och säkerligen för företag som använder AWS, bör den också anses vara viktig för Apples äventyr inom företagsområdet, och för alla de mest lojala användarna av företaget när de tittar på tillverkare av Mac tillbaka till förmån för företagsdatorer.

"När det kommer till IT vill företag göra det enkelt att hantera alla sina tillgångar på ett ställe, och det innebär att fokusera på identitet först", säger Tom Bridge, senior produktchef, JumpCloud, Apple. "Tidigare innebar det att man undersökte Windows-maskiner. Men denna modell är inte längre tillämplig.

Detta är inte tillämpligt, naturligtvis, eftersom vi inte längre existerar i monokulturen i en Windows-värld. Moderna affärsmiljöer spänner över iPhones, iPads, Macs, Windows; vissa företag förlitar sig till och med på Android-enheter.

Åtminstone i USA skördar Apple helt klart stora fördelar. Företaget ökar stadigt sin marknadsandel, även när andra PC-tillverkare upplever nedgångar.

Det driver också företags-IT att anamma fler plattforms-agnostiska tjänster för att driva sin verksamhet, vilket också driver mer användning av molntjänster, sa Bridge.

beröm av terminaler

"Dagens utvecklare värdesätter molnet och tycker om att arbeta med operativsystemet och hårdvaran som gör dem mest produktiva", sa han. "För många innebär det att kombinera Apple-enheter med macOS och iOS för sina slutpunkter, samt att använda tjänster som AWS."

Att uppnå detta mål är en IT-hanteringsutmaning som kräver företagande men etablerade lösningar som de från Jamf, JumpCloud, Kandji, Addigy och det växande antalet företag som nu stöder Apple-specifika och heterogena plattformsinstallationer. Dessa lösningar behöver hantera enheter, användare och i allt högre grad också ge åtkomst. (Jamfs senaste beslut att samarbeta med AWS kommer att tänka på här.)

"Med rätt tillvägagångssätt kan du centralt kontrollera åtkomsten och förhindra potentiella attacker. Det kan också göra det lättare att använda och stödja alla dessa enheter över tid, säger Bridge. ”Genom att ta bort all slags friktion, oavsett om det handlar om att hantera identiteter i molnet, säkra åtkomst, hålla maskiner uppdaterade eller bara veta hur du betalar. för något är det avgörande för att uppnå de mål som team har kring sin IT.”

JumpCloud gör det möjligt för IT-administratörer att kontrollera användaråtkomst till AWS-resurser, hantera Amazon Machine Images (AMI) och slutpunkter och automatisera IT-arbetsflöden, allt i ett tydligt faktureringsarbetsflöde.

"Dårarna" går ofta förbi

Det viktigaste med den här historien är att den visar hur Apple fortsätter att höja sin status som en hållbar lösning för företagsanvändare. Föreningar som dessa vittnar om denna förvandling.

De hjälper också till att radera år av missuppfattningar inom denna bransch. Detta visar att Apple-enheter enkelt kan integreras i den befintliga infrastrukturen.

Enhetshantering effektiviserar snabbt, med många alternativ och möjligheten att välja MDM-leverantörer som kan möta olika affärsbehov. Och eftersom Apples marknadsandel fortsätter att växa, är det en tillväxtbransch.

Generellt ser jag detta som en nick till "Crazies" som, som Steve Jobs sa en gång, ofta verkar vara de som gör saker och förändrar dem. För ända sedan den annonsen kom ut verkar det vara precis vad de har gjort.

Följ mig på Mastodon eller gå med mig på AppleHolics bar & grill och Apple diskussionsgrupper på MeWe.

Copyright © 2022 IDG Communications, Inc.

Dela detta