Joker 2 kan vara en musikal enligt Lady rapporter

Förra veckan bröt vi nyheten att regissören Todd Phillips och stjärnan Joaquin Phoenix nästan helt hade bekräftat en Joker-uppföljare när paret tog till sociala medier för att avslöja sin officiella titel, Joker: Madness For Two.

Bara titeln gav oss så mycket att spekulera i om filmens historia, men vi kunde aldrig ha förutspått denna vändning: Enligt en exklusiv från The Hollywood Reporter (öppnas i en ny flik) kan Joker: Madness for Two vara en musikal. . med Lady Gaga i samtal om att spela Harley Quinn mot Phoenix's Joker.

Som vi diskuterade i vår tidigare artikel är Folie à Deux en psykiatrisk term som syftar på en delad psykos mellan två eller flera individer på grund av närhet. Med denna nyhet har vi tydligen bekräftelse på att personerna i fråga kommer att vara Joker och Harley.

Naturligtvis är ingenting hugget i sten: THR säger att Phoenix fortfarande är mitt uppe i förhandlingarna om filmen och inte har kommit överens än.

(*2*) Varför en musikal är vettig för Joker

Även om det här kanske inte var den riktning fansen hoppades att Joker 2 skulle gå, ser det oss som ett inspirerat tillvägagångssätt från Phillips och medförfattaren Scott Silver, som aldrig ville ta en uppenbar väg med uppföljningspotential.

I själva verket skulle vi säga att möjligheten att den här Jokern börjar sjunga verkar vara nästa logiska steg för karaktären, som ofta uttryckte sig genom dans i den första filmen, som kunde glömma de störande nästan piruetter som följde på den första filmen. från Arthur. . mord, eller den totala glädjen av hans trappdans efter hans totala förvandling till Joker?

Och medan Phillips aldrig har regisserat en musikal tidigare, har den första Joker-filmen redan visat att han framgångsrikt kan operera utanför sin komiska komfortzon. Det skulle inte vara helt malplacerat heller, innan Joker-producenten Todd Phillips och Bradley Cooper gjorde en stor kritisk och kommersiell vinst med A Star Is Born, som markerade deras första samarbete med Lady Gaga. .

Vi kunde inte heller tänka oss ett bättre val för att spela denna mer dramatiska version av Harley Quinn än Lady Gaga. Medan Margot Robbie uppenbarligen har lämnat en outplånlig prägel på karaktären, existerar hennes version av Harley i ett universum där Jared Leto spelar en helt annan Joker och skulle verka helt malplacerad mot Phoenixs skildring. Gagas medverkan skulle också garantera ett soundtrack fullt av bangers, något väsentligt i vilken musikal som helst.

Som sagt, allt kommer att bero på om Phoenix når en överenskommelse med Warner Bros. och officiellt undertecknar projektet. Tills dess får vi bara vänta och se hur det hela blir.

Dela detta