Jag pratade med Jamf CIO Linh Lam under ett besök nyligen i Storbritannien för att fira företagets 20-årsjubileum. Finalisten 2020 Bay Area CIO of the Year anslöt sig till Jamf 2021 och tror att Apple kommer att vara företagets bästa slutpunkt 2030 när dess nuvarande momentum byggs upp.

Företagsdatorernas föränderliga landskap

"Så som efterfrågan och förväntningar växer från yngre generationer som ansluter sig till arbetsstyrkan, kommer Apple-enheter att vara den främsta slutpunkten år 2030," sa han till mig.

Detta är ingen avvikande analys. Påskyndad av Apples beslut att ta till sig sitt eget snabbt förbättrande kisel, förutspådde Gartner-analytikern Mikako Kitagawa nyligen att Apple kommer att ta 10,7 % av PC-marknaden till 2026 när Windows andel minskar. I företaget, där Apples antagande har gått särskilt snabbt, accelererar BYOD, påverkan av mobilitet och renässansen av flexibelt och hybridarbete trenden.

Att hantera detta snabbt föränderliga tekniska och kulturella landskap har tvingat CIO:er att fokusera på nya utmaningar. Till exempel, när anställda tog med sig arbete hem under pandemin, tog de också med sig sin teknik hem.

"Det smälte in med tekniken hemma," sa Lam. Men det handlade inte bara om arbetarens teknik eller tekniken i deras hem. "Jag har två söner hemma som går i tredje och första klass i nästan två år tillsammans och de köpte också sitt eget teknikhus," sa Lam.

Samtidigt som att leverera tekniken var den första utmaningen, var CIO:er snabba att se säkerhetshotet med distribuerade slutpunkter utanför traditionella behörighetskontroller. "Så när alla dessa enheter ansluts till vårt nätverk, hur ser vi till att de inte utgör fler risker?" sa Lim.

Säkerhet: balans mellan skydd och produktivitet

CIO:er måste hitta en fin balans mellan eleganta användarupplevelser och säkerhet, men när de gör det måste de också förstå att: "Om anställda känner att det är för krångligt eller om de fastnar, eller ännu värre, om de börjar tänka," Wow. , det här låter lite som Big Brother, kommer du åt mina personliga data på min enhet?' Det som händer då är att anställda slutar använda din lösning, du tappar produktivitet och säkerhet.

Det slutar också med att arbetare använder otillåtna lösningar för att få saker gjorda.

Det finns många säkerhetsverktyg, olika verktyg som gör olika saker. Utmaningen kommer när du försöker sätta ihop dem.

"Vissa av dem har olika nivåer av stöd för olika operativsystem, så för att utöka policyerna måste du utöka dem till olika verktyg för att slutanvändarupplevelsen ska fungera, och det kan vara väldigt inkonsekvent."

Lim hävdar att det är nyckeln till att skapa sömlösa upplevelser för att stärka anställda utan att påverka användarupplevelsen eller enhetens prestanda. "Det är där du kommer att bli framgångsrik på den här platsen för anställdas erfarenhet", sa han.

"Teknik bör tillåta dem att göra sitt jobb, inte göra det svårt för dem," sa han.

Eric von Hippel, professor vid MIT:s Sloan School of Management, kallar det "användarinnovation" och tror att ett stort värde kan låsas upp när företag arbetar med anställda för att identifiera och lösa arbetarutmaningar, snarare än att påtvinga lösningar de inte behöver. i dem.

"Vi är alla ingenjörer trots allt inom datorområdet. Vi bygger saker”, säger Lim. "Det är det som retar oss. Men det är ännu mer spännande att se den användas. Så om du implementerar lösningar eller installerar säkerhetsverktyg på enheter som gör det svårt att använda dem eller gör livet svårt för dina anställda eller elever, kommer de inte att använda dem eller hitta en väg runt dem. Det skulle vara det värsta scenariot, för om de börjar göra det förlorar du synlighet, kontroll och säkerhet kring dessa anslutningar.

Distansarbete är en fantastisk möjlighet

I slutändan spelar medarbetarnas erfarenheter roll.

Lam är baserad i Kalifornien och noterar att ett av de positiva resultaten av pandemin har varit pushen att omfamna distansarbete. Annars har hon kanske aldrig blivit anställd på till exempel Jamf.

”Våra anställda kan arbeta var som helst. anställda har alternativ nu, eller hur? Så om du gör saker så svårt för dem, när du är känd som företaget att "Åh man, alla deras enheter är låsta, du kan knappt göra ditt arbete, du vet, på enheterna." Människor har ett val och kan leta någon annanstans.

(* 1 *)

"Jag tror, ​​du vet, det är bara den där muskeln att komma ihåg, den upplevelsen måste finnas där också för, ja, se vad som händer, den stora resignationen, till exempel."

Möjligheten att arbeta på distans gör det möjligt att bilda team av olika ursprung. Anställda mångfald är en annan nyckelprincip som snabbt antas över företag, inte bara i linje med företagens sociala ansvar, utan också för att mångfald ger ytterligare perspektiv och insikter till team som kan hjälpa företag att lyckas, även under en lågkonjunktur. McKinsey säger att det finns ett samband mellan mångfald och affärsframgång, eftersom fler olika team är mer benägna att uppleva överlägsna ekonomiska resultat.

Komplexiteten kommer att effektiviseras

"Jag kommer från en värld där du var tvungen att stödja Windows- och Mac-enheter," sa Lam. "Min del var cirka 40 % för Mac och resten för Windows. Jag gjorde en noll-touch-implementering med Autopilot och Intune för Windows-enheter. Det fanns inget sätt att jag skulle uppnå det för Mac, och vi använde Jamf för detta. Och jag ska berätta för dig, upplevelsen av att göra detta för Mac-enheter i Jamf var nästan sömlös från start till implementering till lansering.

"Så fort ett nytt operativsystem skickades skulle allt stoppa eftersom användarna skulle uppdatera och sedan ringa min helpdesk eftersom appar slutade fungera och detta hände varje gång en uppdatering skickades. Men att säga åt folk att inte uppdatera programvaran när programvaran skickas är en fruktansvärd upplevelse."

Jamf ger naturligtvis support samma dag för programuppdateringar från Apple, och Lam och hans team använder samma teknik för att serva sina enheter. "Jag vet att alla våra enheter och deras appar kommer att fortsätta att fungera sömlöst när uppdateringar blir tillgängliga."

Följ mig på Twitter eller gå med mig på AppleHolics bar & grill och Apples diskussionsgrupper på MeWe.

Copyright © 2022 IDG Communications, Inc.

Dela detta