ThunderDrive Betyg | Jämförelsen

ThunderDrive Betyg | Jämförelsen
ThunderDrive är en molnlagringstjänst som syftar till att göra det enkelt att lagra och dela filer från vilken enhet som helst på ett säkert sätt. Det är en nykomling på marknaden och står sig mot några av de bästa molnlagringsleverantörerna i branschen. I denna ThunderDrive-recension tar vi reda på hur tjänsten står sig jämfört med konkurrenterna, tittar på dess prissättning, funktioner, support och hur den fungerar.

Clasificación ThunderDrive

ThunderDrive är väldigt enkelt prissatt (Bildkredit: ThunderDrive)

Planer och priser

ThunderDrive kommer i två planer, Pro och Personal, som kan köpas som års- eller livstidsprenumeration. Årsplaner, som betalas i en klumpsumma varje år, kostar €5/månad eller €10/månad. Livstidsplaner kostar €600 eller €1200. Den personliga planen kommer med 500 GB utrymme och 2 TB bandbredd; Pro-planen erbjuder 2 TB utrymme och bandbredd. Båda planerna inkluderar en 30-dagars skräphämtning. Om du tittar på hemsidan för ThunderDrive-webbplatsen verkar det som om prissättningen är okomplicerad. Livstidsplaner kostar mycket pengar att betala i förväg, men om du planerar att ha ett konto under en längre tid kan priset verka attraktivt. Men när du klickar på Start-knappen för någon av livstidsplanerna blir saker lite konstiga. Till exempel, efter att ha valt den personliga planen, på nästa sida har priset sänkts till bara 29 €! Och sedan på nästa sida kan du lägga till ytterligare 2 TB lagringsutrymme för 39 €. Med andra ord kan du få 4 TB livstidslagring för bara 68 €. För vissa kan detta verka som en total stöld och få dem att göra A inköp. För oss började det ringa varningsklockor, eftersom det inte verkade vara så som ett välrenommerat företag skulle göra saker.

Como verk

Så låt oss säga att du är en av dem som inte skjuts upp av hur priserna sjunker så drastiskt och att du fortfarande är intresserad av hur ThunderDrive fungerar. Tyvärr finns det ingen gratis provperiod eller demo för dig att prova innan du köper. Och ingen pengarna tillbaka-garanti.

Clasificación ThunderDrive

ThunderDrive drivs av ett allmänt tillgängligt PHP-skript (Bildkredit: ThunderDrive) Men om du vill veta hur det fungerar kan du köpa BeDrive PHP-skriptet som ThunderDrive är baserat på för bara 29 €. BeDrive syftar till att låta vem som helst skapa din egen fildelningswebbplats med egen värd utan tekniska kunskaper som krävs. I grund och botten är det enda som ThunderDrive erbjuder som du förmodligen inte kommer att få om du bestämmer dig för att installera BeDrive själv är tillgång till en stor mängd diskutrymme till så låga priser.

egenskaper

ThunderDrive uppger på sin egen webbplats att deras tjänst inte erbjuder samma "klockor och visselpipor" som andra konkurrerande leverantörer erbjuder. Den sticker ut för sin enkelhet och oslagbara priser. Det är bra att ThunderDrive åtminstone erkänner att den är funktionslös, för det är den verkligen inte. ThunderDrive kan endast nås via en webbläsare och det finns inga skrivbords- eller mobilappar. Eftersom det inte finns några appar finns det ingen automatisk filsynkronisering. Det enda sättet som filer läggs till på ditt konto är att göra det manuellt, och om du redigerar det här dokumentet på din dator måste du ladda upp det igen. Så den kan inte riktigt användas som en backuptjänst.

Clasificación ThunderDrive

ThunderDrive fokuserar på enkelhet och prisvärdhet snarare än funktioner (Bildkredit: ThunderDrive) En sak som ThunderDrive gör någorlunda bra är fildelning, med funktioner som är gemensamma för de flesta molnlagringstjänster. Du kan skapa delade länkar till filer eller mappar som har utgångsdatum och är lösenordsskyddade. Du kan också tillåta personer med tillgång till delade länkar att redigera filinnehåll eller ladda ner filer. Men en annan funktion som saknas, gemensam för de flesta liknande tjänster, är filversionshantering. De flesta leverantörer av molnsäkerhetskopiering sparar olika versioner av dina filer när de uppdateras. Med ThunderDrive finns det ingen tidigare version av filer och du kommer bara att kunna återställa filer från papperskorgen i 30 dagar efter att du har raderat dem.

Clasificación ThunderDrive

Support är ett annat område där ThunderDrive gör besvikelser (Bildkredit: ThunderDrive)

Apoyo

Ett annat område där ThunderDrive gör en besvikelse är dess stöd. Du kan maila dem direkt till deras supportadress, fylla i ett formulär eller använda en chattwidget med Intercom. När vi gick för att använda chattwidgeten sa den att de var offline och skulle vara tillbaka imorgon. Men det fanns ingen indikation på vad öppettiderna var eller exakt vilken tid support skulle vara online igen.

Konkurrens

Molnlagringsmarknaden är trång och det råder ingen brist på pålitliga alternativ. Som vi nämnde ovan är ThunderDrive väldigt funktionslätt, så nästan vilken konkurrent du väljer kommer att ligga före i denna avdelning. Mega har planer för privatpersoner och företag. Individuella planer sträcker sig från €5.87/månad till €35.26/månad för lagring från 400GB till 16TB. Det finns också en gratis plan som erbjuder 15 GB permanent lagringsutrymme. Det finns bara en affärsplan, som kostar 11.80 €/användare/månad för obegränsad lagring. Box har även individuella och kommersiella planer. Du har möjlighet att välja en gratis individuell plan med 10 GB lagringsutrymme eller Personal Pro-planen för 10 €/månad med 100 GB lagringsutrymme. Företag kan välja mellan fyra paket med priser från 5 €/månad till 35 €/månad. Förutom startplanen, som har en lagringsgräns på 100 GB, har de andra planen obegränsad lagringskapacitet.

Slutlig dom

ThunderDrive har en snygg hemsida, men allt annat med tjänsten känns bra. Att citera livstidspriser på flera hundra dollar, sedan sänka priset med över 95 % när du går för att köpa och erbjuda dig att fördubbla mängden lagring för lite mer, verkar vara någon form av tvivelaktig taktik. chans. Och sedan upptäcker du att de använder ett billigt, allmänt tillgängligt PHP-skript som du själv kan konfigurera för att driva deras tjänst. Det du får har mycket färre funktioner än konkurrenterna och kommer med väldigt lite stöd. Denna allvarliga brist på funktioner kan också vara anledningen till att den stora majoriteten av onlinerecensioner för denna produkt är svidande. ThunderDrive kan vara billigt, men vi tror att tjänsten skulle vara "du får vad du betalar för." Vi skulle inte rekommendera det till någon.