Tiden står stilla för ingen, det är därför vi redan tittar på iPhone 15, även om iPhone 14 precis har presenterats.

iPhone 15 kommer sannolikt att vara tillgänglig i slutet av 2023, om inte Apple använder ett jokertecken med namnet "14S" eller något liknande. Detta verkar dock osannolikt, eftersom vi har hört läckor och rykten med namnet på iPhone 15.

Ja, det stämmer: förlanseringsinformation för nästa iPhone är ute nu, i god tid. Detta är inte en total överraskning, eftersom Apple-läckor ibland inträffar flera år innan en produkt lanseras.

För att ge dig en (mycket tidig) uppfattning om hur den kommande telefonen kommer att se ut, såväl som dess syskonfamilj, har vi samlat alla nyheter, rykten och förutsägelser här. Räkna med att den här artikeln kommer att se många uppdateringar mellan slutet av 2022 och september 2023.

klippa för att jaga

  • Vad är det? 2023 års generation av Apple-smartphones
  • När kom det ut? Förmodligen september 2023
  • Hur mycket kostar det? Möjlig prishöjning jämfört med iPhone 14

Släppdatum för iPhone 15

Vi har inte hört några rykten om lanseringsdatum eller releasedatum för iPhone 15 än, men det är att vänta: de händer sällan mer än en månad före själva lanseringsevenemanget.

För iPhone 14 inföll den händelsen den 7 september, med tre av de fyra telefonerna som började säljas mer än en vecka senare den 16 september (och iPhone 14 Plus den 7 oktober). Apple väljer vanligtvis den första eller andra veckan i september för sina releaser och brukar gå på en tisdag, men ibland går på ett onsdagsevenemang.

År 2023 betyder det att 5 eller 12 september är ganska troligt (båda är tisdagar), även om 6 och 13 också är möjligheter.

iPhone 14-sortimentet på ett bord på plats i en hemlig Apple Store

Hela iPhone 14-familjen (Bildkredit: Apple)

Pris för iPhone 15

När det gäller priset, återigen, har vi inte hört många läckor eller rykten, men iPhone 14-sortimentet såg en liten prishöjning jämfört med iPhone 13-ekvivalenterna. Detta kan upprepas 2023 för iPhone 15.

För sammanhanget, medan det finns fyra medlemmar i iPhone 14-familjen, är här priserna för de billigaste och dyraste alternativen:

  • iPhone 14 128GB: 799 € / 849 € / 1,399 €
  • iPhone 14 Pro Max 1 TB: 1,599 € / 1,749 € / 2,769 €

Det är hela prisintervallet för det nuvarande sortimentet, även om det uppenbarligen finns gott om enheter och lagringsalternativ mellan dessa punkter.

När det gäller iPhone 15-sortimentet pekar det enda prisryktet hittills på iPhone 15 Ultra, en ny telefon som kan landa i stället för en iPhone 15 Pro Max, med start på 1,199 1,309 € (förmodligen runt 2,099 XNUMX €/AU). XNUMX XNUMX € baserat på typiska Apple-priser). priser). pris) i bästa fall.

iPhone 14 Pro Max börjar på $1099 1199 / £1899 100 / AU $ XNUMX XNUMX, så om det är korrekt skulle nästa modell kosta minst XNUMX £ mer.

iPhone 15 nyheter, rykten och läckor

Vi har hört en hel del rykten om iPhone 15, även om de har funnits under en väldigt lång tid, så det är inte helt klart vilka som fortfarande är korrekta och vilka som är gamla nyheter.

Några av dem verkar uppenbara: En rapport säger att Apple arbetar med 17nm A3 Bionic-chippet för iPhone 15. Eftersom iPhone 14 Pro och Pro Max använder A16 Bionic, och 17 är högre än 16, kanske vi har gissat. hur som helst. .

Men iPhone 14 använde det äldre A15 Bionic-chippet, som också finns i iPhone 13 Pro och 13 Pro Max, och en annan rapport tyder på att den här nya trenden med icke-Pro-telefoner som använder de äldre styrkretsen, jag kan lika gärna fortsätta . Detta är ett uttalande som vi har hört många gånger.

För att hålla fast vid chipseten verkar det troligt att Qualcomm kommer att leverera 5G-modemet igen. Snapdragon X70 verkar vara valet eftersom den erbjuder förbättrad prestanda jämfört med Snapdragon X65 på iPhone 14.

När det gäller andra specifikationer har vi hört förutsägelser om att Pro-modellerna kommer att hoppa till 8 GB RAM med iPhone 15 och kommer även att komma med periskopkameror som borde förbättra telezoomfunktionerna.

En tidig förändring kan komma 2023, med iPhone 15. EU har sagt till Apple att det måste lägga till USB-C-laddningsportar till iPhones från och med 2024, men många fans tror att Apple kommer att anta laddningsstandarden tidigare, 2023, istället. – och minst en läcka pekar i den riktningen.

På senare tid hörde vi från en annan pålitlig källa att hela iPhone 15-sortimentet kommer att få USB-C, men de tillade att endast Pro-modellerna kommer att erbjuda förbättrade dataöverföringshastigheter.

Båda telefonerna kunde tydligen ha 20 Gbps eller 40 Gbps dataöverföringshastigheter, medan standard iPhone 15 och iPhone 15 Max skulle ha samma 480 Mbps hastigheter som nuvarande modeller.

Som sagt, vissa fans hoppas att Apple inte släpper sin egen Lightning-port när som helst snart, och föreslår till och med att företaget kan introducera en helt portlös iPhone först.

Det verkar osannolikt, eftersom Apple nu har bekräftat att det kommer att byta till USB-C, åtminstone i Europa, även om företaget inte har sagt om det kommer att göra bytet globalt. Det specificerade inte heller vilken modell som kommer att bli den första iPhone som får USB-C, så det kanske inte är iPhone 15.

iPhone 14 Pro Max bilder

Den dynamiska ön i iPhone 14 Pro. (Bildkredit: TechRadar)

En fantastisk funktion hos iPhone 14 Pro är "Dynamic Island", ett snyggt marknadsföringsnamn för den "hålslagande" främre kameran som Apple använder, och en läcka tyder på att icke-Pro iPhone 15-modeller också kan få det.

Vi har också på senare tid hört att alla iPhone 15-modeller kommer att få Dynamic Island, men standardtelefonen och iPhone 15 Plus kommer fortfarande att ha en 60Hz-skärm.

Vissa spekulerar dock att iPhone 15-serien kan använda kameror under displayen, som är placerade under telefonens display för att säkerställa att inget displayutrymme tas upp, vilket motsäger detta påstående från Dynamic Island. På TechRadar är vi dock inte särskilt säkra på detta.

För de senaste generationerna av iPhones har Apple delat upp sortimentet i "Standard" och "Pro"-serier, där de senare ger mer funktionalitet än de förra; inom varje område är den enda större skillnaden skärmstorleken. Men med iPhone 15 kan Pro-modellerna spricka ännu mer, eftersom "Pro Max" verkar utvecklas.

En stor läcka föreslår att iPhone 15 Pro Max faktiskt kommer att kallas iPhone 15 Ultra, efter Apples antagande av det suffixet någon annanstans, och kommer att ge ytterligare funktioner över iPhone 15 Pro.

Ett viktigt exempel som listas är i kameraavdelningen, eftersom medan iPhone 15 Pro förväntas behålla 14 Pro:s telezoom, sägs iPhone 15 Ultra ha en periskoplins för ännu större zoom, förmodligen cirka 5x. Faktum är att vi har hört detta många gånger, från olika källor, vilket gör det mycket troligt.

Vi hörde också från läckta ApplePro Leaks (öppnas i en ny flik) att iPhone 15 Ultra kan ha en titankonstruktion, som borde vara lättare och starkare än det rostfria stålet som används i nuvarande Pro-modeller. .

En annan källa gjorde ett liknande påstående, även om de är mindre specifika om vilka modeller som kan använda titan. De la dock till att sidorna kunde böjas mot baksidan av telefonen i iPhone 15-linjen, istället för att vara i rät vinkel som på iPhone 14.

Dela detta