iPhone 14-sortimentet närmar sig med stormsteg, och av de fyra telefonerna som ryktas förväntas iPhone 14 Pro Max vara den bästa, dyraste och möjligen den mest intressanta.

På tal om en väsentligt förändrad design, fler uppdateringar och stora kameror, bland andra förbättringar, finns det mycket att bli upphetsad över här. Faktum är att om alla lovande läckor inträffar kan iPhone 14 Pro Max vara Apples mest spännande uppdatering på flera år.

Nedan kommer vi att förklara allt vi har hört om den här fantastiska telefonen hittills, inklusive troligt släppdatum och pris. Vi kommer också att lägga till i den här artikeln när vi hör något nytt, så kom tillbaka snart för att fortsätta med Pro Max-cykeln.

klippa för att jaga

  • Vad är det? Den bästa iPhone 2022(*14*)
  • När kom det ut? förmodligen september(*14*)
  • Hur mycket kostar det? Räkna med mer än 1,200 14 € för basmodellen(*XNUMX*)

iPhone 14 Pro Max releasedatum och pris

Vår bästa uppskattning av när iPhone 14 Pro Max och resten av iPhone 14-sortimentet kommer att tillkännages är den 13 september.

Hittills har bara en källa det, så vi skulle ta det med en nypa salt, men inget annat specifikt datum har tillkännagivits och den 13 september skulle vara mycket vettigt, för de senaste åren har Apple alltid tillkännagett nya iPhones. mitten av september och vanligtvis en tisdag den 13 september.

Det blir inte då när du kan lägga vantarna på telefonen; räkna med att den skickas cirka 10 dagar senare, förmodligen fredagen den 23 september.

Men även om dessa datum verkar troliga, finns det en chans att de har fel, särskilt som nedstängningar i Kina uppenbarligen har drivit tillbaka produktionen några veckor. Även om Apple tydligen siktar på att komma tillbaka i tid.

När det gäller priset antyder en källa att vi skulle kunna titta på ett pris som liknar det för iPhone 13-sortimentet, vilket skulle innebära ett startpris på cirka €1099 / £1049 / AU$1849 för iPhone 14 Pro Max.

En annan källa hävdar dock att den kommande telefonen kommer att börja på €1199 955 (cirka £1665 / AU$100 80), det är €140 (cirka £13 / AU$XNUMX) mer än iPhone XNUMX Pro Max. En prishöjning skulle verkligen vara trovärdig med tanke på antalet förväntade uppgraderingar på den här telefonen.

iPhone 14 Pro Max Design

iPhone 14 Pro Max kanske inte ser ut som någon tidigare iPhone eftersom Apple hoppar av. Vi har hört detta från flera källor, den äldsta går tillbaka till september och inkluderar renderingen som du kan se nedan.

Den möjliga designen av iPhone 14 Pro Max (Bildkredit: Jon Prosser / RendersByIan)

Den här bilden indikerar att det finns en liten kamerautskärning istället för skåran, som många Android-telefoner. Det finns också mycket mindre bakre kamerabula här, och telefonen har tydligen gjorts tjockare för att uppnå detta.

Källan tillägger att ramen tydligen är av titan snarare än rostfritt stål, något vi har hört mer än en gång.

Denna originalläcka kommer från Jon Prosser, men flera andra högprofilerade läckare som Ming-Chi Kuo och Mark Gurman har också sedan dess hävdat att iPhone 14 Pro Max inte kommer att ha ett hack.

Men några av detaljerna i renderingen ovan verkar nu vara felaktiga, eftersom istället för att ha en enda kamerautskärning, föreslår flera källor nu att iPhone 14 Pro Max kommer att ha två: en liten och en större. en i form av ett piller bredvid honom. Du kan se hur det skulle se ut i en läckt schematisk och läckt CAD (computer-aided design)-renderingar nedan.

Bild 1 av 2

(Bildkredit: 91Mobiles)

Bild 1 av 2

(Bildkredit: 91Mobiles)

Bild 1 av 2

En av dessa renderingar visar också en stor bakre kamerabula, och detta kan vara mer exakt, eftersom ett läckt schema antyder att det bakre kamerablocket faktiskt kommer att vara större än på iPhone 13 Pro Max, inte mindre än den initiala läckan som nämns ovan.

iPhone 14 Pro Max skärm

Medan iPhone 14 Pro Max ser ut som en fantastisk uppgradering på många sätt, kanske dess skärm inte är en av dem. Ross Young, en backer med en bra meritlista, säger att den kommer att ha en 6.68-tums, 1284 x 2778 OLED-skärm med en 120Hz uppdateringsfrekvens och 458 pixlar per tum. Dessa specifikationer skulle göra den identisk med skärmen på iPhone 13 Pro Max.

Vi hörde också från Ming-Chi Kuo att den kommande telefonen kommer att ha en skärm på 6,7 tum och vi förväntar oss inte att Apple ändrar storleken då det inte är något den gör ofta.

Vissa skärmdetaljer som ljusstyrka kan fortfarande ändras, men än så länge ser den mycket ut som iPhone 13 Pro Max-skärmen. Förutom att det den här gången förmodligen inte kommer att sticka ett hack upp ur toppen.

IPhone 14 Max Max-kamera

Kameran ser ut att vara redo för en stor uppgradering på iPhone 14 Pro Max, eftersom den här telefonen skulle få en 12MP i stället för föregångarens 48MP (bred) huvudsensor. Detta enligt den respekterade analytikern Ming-Chi Kuo, som har gjort detta påstående flera gånger, men en annan analytiker har också upprepat detta påstående.

Tydligen skulle den här kameran kunna spela in 8K-video (jämfört med 4K på iPhone 13 Pro Max) och skulle få sällskap av två andra kameror. Vi har hört mindre om dessa andra två, men de kan vara desamma som tidigare, nämligen en 12 MP ultrabred och en 12 MP telefoto snapper som erbjuder 3x optisk zoom.

Det har talats om en periskopkamera med 5x optisk zoom, men den nuvarande konsensusen verkar vara att den inte kommer att landa förrän iPhone 15-serien nästa år.

En närbild av kamerablocket på en iPhone 13 Pro Max

En iPhone 13 Pro Max (Bildkredit: TechRadar)

Specifikationer och funktioner för iPhone 14 Pro Max

iPhone 14 Pro Max sägs ha en A16 Bionic-chipset, vilket inte är någon överraskning eftersom den nuvarande modellen har en A15 Bionic.

Hur uppgraderingsbar den här nya styrkretsen är är mindre tydlig. Medan vissa källor tyder på att det kan göras i en 4nm eller till och med 3nm process, jämfört med 5nm på A15 Bionic, säger den senaste läckan att den fortfarande är på 5nm.

Mindre siffror är bättre här och en övergång till ett mindre antal skulle i allmänhet antyda en betydande ökning av kraft och/eller effektivitet, men även om du håller dig till 5nm kommer du säkert att se förbättringar.

RAM, under tiden, kan stanna på 6 GB eller öka till 8 GB, beroende på vem du frågar. Vi har hört anspråket på 6 GB mer än en gång, så det verkar mer troligt vid det här laget.

Lagringen kan dock förbättras avsevärt, potentiellt uppgå till hela 2 TB, dubbelt så mycket som du kan få i iPhone 13 Pro Max.

En annan möjlig men mindre trolig förändring är användningen av ett eSIM istället för ett fysiskt SIM-kort. De nuvarande iPhones ont les deux, et si Apple fait ce pas, il y aura förmodligen också des versioner de l'iPhone 14 Pro Max que prendront en charge les cartes SIM physiques, car tous les réseaux mobiles ne prennent même pas en charge les eSIM tills vidare.

iPhone 14 Pro Max batteri

iPhone 14 Pro Max kan ha ett större batteri än sin föregångare enligt en källa, även om dess storlek är oklart. Det är dock ett lovande uttalande, eftersom iPhone 13 Pro Max redan har bra batteritid.

Inom området för osannolika funktioner har det förekommit rykten om en byte från Lightning till USB-C. Det kommer förmodligen att hända så småningom, speciellt nu när EU har gjort det till ett krav från 2024, men vi tvivlar på att det kommer att hända i iPhone 14-sortimentet.

Det har också pratats om en portlös iPhone någon gång i framtiden som bara stöder trådlös laddning, men det verkar inte troligt att Apple kommer att gå så långt med iPhone 14 Pro Max.

Dela detta