Med sitt stora WWDC 2022-evenemang bara några dagar bort, uppmanas Apple att ompröva multitasking-kapaciteten i iPadOS 16, och förnya surfplattan så att den känns mer som en macOS- eller Windows-laptop.

Det är enligt den allmänt pålitliga Mark Gurman från Bloomberg (öppnas i en ny flik), som säger att surfplattans uppdaterade operativsystem kommer att innehålla multitasking-aspekter som är skräddarsydda för en Mac, inklusive flytande appar och appar med fönster.

De "väsentliga förändringarna" kommer att göra det lättare för användare att se vilka appar som är öppna för närvarande och snabbt växla mellan appar, säger Gurman. Tydligen kommer det också att finnas möjlighet att ändra storlek på appfönster.

Mer flexibilitet

iPadOS låter dig för närvarande multitaska med antingen en delad skärmvy som heter Split View eller en stel flytande appvy som heter Slide Over. Även om dessa fungerar ganska bra, låter det som att Apple vill gå ett steg längre.

iPads har inte bara mer skärmegenskaper än iPhones (iPadOS splittrades från iOS 2019), utan de nyare, dyrare modellerna kör också samma M1-chip som finns på Mac-datorer. Dessa surfplattor ser redan likadana ut, mer för bärbara datorer än telefoner.

På måndagens Worldwide Developers Conference förväntas Apples vd Tim Cook att tillkännage ändringar i nya versioner av iOS, tvOS, watchOS och macOS, samt allt annat vi nämnde i iPadOS.

Analys: vad är en dator?

Apple utropar iPad som en ersättare för bärbar dator är inget nytt – du kanske har sett deras "vad är en dator?" annonser, men nu verkar det gå ännu längre genom att placera sina surfplattor som fullfjädrade datorer som kan tas med var som helst.

iPad-enheter är lätta, bärbara, snabba och tillgängliga med många tillbehör. Dessutom kommer de med något som Mac och MacBook inte har: en pekskärm. Lägg till förstklassiga interna delar så finns det mycket potential här.

Cependant, de experimenterade användarna ont été déçus par surees de l'iPad begränsningar dans sa forme actuelle – il n'est pas tout à fait prêt à faire tout ce qu'un portable ordinateur peut faire, une situation que l'iPadOS 16 pourrait change . Att kunna växla mellan appar och placera fönster som i macOS kommer definitivt att hjälpa.

iPads fortsätter att dominera tablettförsäljningen runt om i världen när det gäller marknadsandelar, och när Apple lägger till sitt eget kisel och fler mjukvaruuppdateringar till dessa enheter kan vi fråga ännu en gång: vad är egentligen en dator?

Dela detta