IPadOS 16: Vad du behöver veta om din nästa iPad-uppdatering

iPadOS 16: Vad du behöver veta om din nästa iPad-uppdatering

Nästa programuppdatering som kommer till din iPad kommer att vara iPadOS 16, och vi hörde de första detaljerna om denna nästa uppsättning funktioner tack vare WWDC 2022 keynote.

Det är den fjärde generationen av iPadOS, eftersom Apple separerade det från sitt iOS-smarttelefonoperativsystem och sa att iPadOS 16 delar många gemensamma funktioner med iOS 16.

Funktioner i iPadOS 16

Många funktioner i iPadOS 16 är i första hand iOS 16-funktioner.

Dessa inkluderar ändringar av låsskärmen, så att du kan se fler aviseringar och bättre anpassa det du ser på din iPad innan den låses upp.

En annan kommer från Apple Maps: du kommer att kunna skapa en rutt i appen, även med olika stopp och rutter, och skicka den till din iPhone. Detta gör att du kan planera din resa på den stora skärmen innan du ser den på den lilla.

Det kommer också en macOS-funktion, och det är en justering av Mail-appen. Du kommer nu att kunna schemalägga e-postmeddelanden som ska skickas vid en viss tidpunkt, dra tillbaka e-postmeddelanden du just skickat och ställa in påminnelser för e-postmeddelanden du inte vill hantera med. omedelbart.

Apples nya Weather-app kommer också till iPad, om det är något du är intresserad av.

Samarbete är ett viktigt mål, så när du delar ett dokument (från vissa appar) med dina vänner eller kollegor kommer du nu att skicka själva dokumentet, inte en kopia; sedan kan du FaceTime arbeta med det med andra människor. . Det är i princip som Google-sviten, men... inte från Google.

En kommande app som heter FreeForm har blivit detaljerad, även om den kommer till iPadOS 16 senare i år. Det är i princip en vanlig digital anslagstavla eller delad version av Notes-appen, så att du kan rita och skriva ner idéer och andra kan samarbeta på tavlan också.

En kreativ app som kommer är Benchmark Mode, som syftar till att bibehålla färgnoggrannheten på din iPads skärm jämfört med andra enheter, vilket skulle vara användbart för färgkalibratorer, även om Apple inte har gett så mycket detaljer om vad det betyder.

Apple har också lovat att uppdatera fler av sina egna appar för att bli "skrivbordsklass", även om detta verkar involvera hundratals små justeringar snarare än en massiv förändring. Det är dock vettigt eftersom iPadOS i princip känns som en gigantisk version av iOS just nu.

Efter att ha beskrivit Mac:s spelförmåga tidigare i presentationen har vi hört att iPad kommer att få ut mycket av det. Detta inkluderar en funktion som heter Metal 3 som automatiskt transformerar spelmaterial (lägger i princip till bildhastighet och upplösning), och nu får Game Center en aktivitetslista så att du kan se vad dina vänner håller på med; är väldigt lik de funktioner som finns. på många andra spelnätverk som Xbox Live och PlayStation Network.