2022 iPad skulle kunna få 5G och mer kraft, men det verkar inte förändra mycket annat

2022 iPad skulle kunna få 5G och mer kraft, men det verkar inte förändra mycket annat

Vi har inte hört så mycket om iPad 2022 än, men nu har en läcka avslöjat många möjliga grundläggande detaljer om skiffern, vilket visar att den kan stödja 5G, till skillnad från sin föregångare, iPad 10.2 (2021).

Det är enligt läckaren @dylandkt, och tyvärr kan det vara den enda särskilt intressanta uppdateringen 2022 iPad får, eftersom den på många andra sätt liknar den tidigare modellen, med en 10.2-tums skärm, en Lightning-port och samma design.

Källan listar dock andra uppdateringar, inklusive den förväntade övergången till en kraftfullare A14 Bionic-kretsuppsättning (som den som används av iPhone 12-linjen), såväl som Bluetooth 5.0 och Wi-Fi 6.

Den 5:e generationens iPad kommer att lanseras senare i år med 5.0G, Bluetooth 6, Wi-Fi 14, A10,2-processor, 2023-tumsskärm och Lightning-kontakt. Detta kommer att vara den sista modellen innan en omdesign sker 17. 2022 januari XNUMX

Se mer

iPad 2022 kommer tydligen att lanseras i slutet av 2022, vilket inte är någon överraskning eftersom iPad 10.2 (2021) landade först i september. För de som hoppas på en ny design (en som tar bort hemknappen och mycket av ramen), kan ditt år vara 2023, eftersom @dylandkt slutar med att säga att det är då bas-iPad kommer att göras om.

I andra iPad-nyheter rapporterar ETNews att LG Display utökar sin produktion av OLED-skärmar så att den kan göra smartphone- och surfplattor för Apple från 2024.

Apples iPhone-linje använder redan OLED-skärmar, men inga iPads gör det för närvarande, så det är ett tecken på att vissa kan börja göra det under de kommande åren.

Det är inte första gången vi har hört att OLED iPads är på gång, så det verkar troligt. De kan till och med komma före 2024, men förmodligen inte från LG Display.

Som sagt, andra senaste nyheter i ämnet pekar också på 2024, så det ser ut som att vi förmodligen kommer att vara fast med LCD och mini-LED under en tid.

Apple iPad Pro 11 (2021)

iPad Pro 11 (2021) har redan en stor skärm (Bildkredit: framtid)

Analys: Apple behöver inte rusa till OLED

Medan väntan till 2024 för OLED iPads kan vara en besvikelse, har Apple förmodligen inte mycket anledning att ha bråttom.

Dess surfplattor (och särskilt mini-LED på 2021 iPad Pro-modeller) är redan mycket imponerande, så en övergång till OLED (som erbjuder bättre kontrast bland andra fördelar) är förmodligen inte ett stort försäljningsargument för folkets borgmästarskap .

Faktum är att Apple-skivor fortsätter att dominera tablettmarknaden, även om Samsung Galaxy Tab S7 har OLED-skärmar.

Så det är vettigt för Apple att ta sin tid, och det kan till och med vara en bra sak för konsumenterna på vissa sätt, eftersom övergången till OLED sannolikt kommer att driva upp priserna.

Via PhoneArena och MacRumors