Användare upptäcker fortfarande små förändringar från den senaste iPhone-uppdateringen i iOS 16, med enklare sätt att hitta information, som valuta, temperatur, bland de senaste upptäckterna.

Enligt Federico Vittici (öppnas i en ny flik) kan du sänka ett temperatur- eller valutavärde och en understrykning kommer att visas i ett meddelande eller kalenderpost. Om du trycker på den visas andra typer av valutor eller temperaturer för att spara tid om du behöver konvertera snabbt.

Detta ger tyngd åt Apples påståenden att fokus ligger på produktivitet och anpassning i år, och det är de små funktionerna som kommer att hjälpa många användare mycket.

Analys: Låt små funktioner ha stor inverkan

Jämfört med de viktigaste funktionerna i vissa uppdateringar kan mindre funktioner som inte nämns göra stor skillnad, och detta är bara ett exempel från Apple genom åren.

Ta till exempel styrplattans funktion som debuterade i iOS 10. Tryck på tangentbordet på en iPhone och det blir en mus som låter dig flytta markören för att rätta felstavade ord.

Fantastisk ny funktion i iOS 16: inbyggd enhetskonvertering överallt, inklusive meddelanden. Detta stöder temperaturer, valutor etc. Äntligen behöver jag inte längre förklara för mina amerikanska vänner vad Celsius-temperaturer betyder 🇪🇺 pic.twitter.com/VWkK19U4py 16 juni 2022

Se mer

Denna konverteringsfunktion är ett annat litet verktyg som kommer att hjälpa många användare. Innan dess var du tvungen att lita på andra appar eller en fråga på Google eller DuckDuckGo för att ge dig svaret.

Istället minskar det stegen för att ge dig informationen direkt och från appen du använder på din iPhone.

När den offentliga betan kommer i juli, vilket kommer att tillåta fler användare att prova iOS 16, kan vi se liknande funktioner anlända, vilket förhoppningsvis kommer att fortsätta att göra våra iPhones enklare att använda.

Dela detta