Starlink satellitinternet kan snart vara tillgängligt på kryssningsfartyg

Starlink satellitinternet kan snart vara tillgängligt på kryssningsfartyg

Nästa gång du kryssar kan du dra nytta av höghastighets-Wi-Fi från Starlink, satellit-internettjänsten som drivs av Elon Musk och SpaceX.

Kryssningsrederiet Royal Caribbean har lämnat in ett ärende till U.S. Federal Communications Commission (öppnas i en ny flik) (FCC) och begär att Starlink ska godkännas för användning på fordon i rörelse (via PC Mag (öppnas i en ny flik) pestaña)).

En la presentación, el vicepresidente de la compañía, John Maya, dice que "al trabajar con Space X Services Inc., creemos que hemos identificado una verdadera solución de próxima generación para nuestros barcos".

Starlink är för närvarande tillgängligt i mer än 20 länder, inklusive delar av USA, Storbritannien och Australien. På senare tid lade tjänsten till Ukraina till de regioner den stödjer i ett försök att hålla medborgarna i det krigshärjade landet i linje.

Om du söker hittar du massor av onlineklagomål om Starlink på internet, från stjärnskådare som är oroliga för störningarna det kan medföra på natthimlen till de som helt enkelt inte är fans av företagets kontroversiella VD.

Men det största problemet användarna har haft är att servicesignalen är väldigt lätt att blockera, så lätt faktiskt att vissa har rapporterat att ett enda träd (öppnas i en ny flik) är allt som skiljer dem från åtkomst till Musks satellit-Wi-Fi . . fi.

Till sjöss skulle dock träd och andra potentiella signalblockerare inte vara ett problem, och Starlink skulle kunna tillåta Royal Caribbean att erbjuda mycket förbättrad internettjänst till sina passagerare.

En bild från Cerro Tololo Inter-American Observatory visar spår som lämnats av Starlink-satelliter

En bild från Cerro Tololo Inter-American Observatory visar ränder som lämnats efter Starlink-satelliter (Bildkredit: NSF/CTIO/AURA/DELVE National Optical-Infrared Astronomy Research Laboratory)

Royal Caribbean använder för närvarande en internettjänst som heter Voom. Vi kunde inte hitta några officiella detaljer om dess hastighet, men användare rapporterar vanligtvis nedladdningshastigheter på 5 Mbps i bästa fall (via HighSeasCrusing (öppnas i en ny flik)).

Som jämförelse, medan Starlinks bostadstjänst lovar hastigheter på upp till 150 Mbps, skulle Royal Caribbean sannolikt använda Starlink Business, företagets kommersiella arm, som lovar hastigheter mellan 150 Mbps och 500 Mbps; och eftersom denna anslutning måste delas över ett helt fartyg, kan du leta efter hastigheter mot den högre delen av detta intervall, eller ännu snabbare.

Si la FFC approuve la demande de Royal Caribbean et que le déploiement du service Starlink sur ses navires s'avère un succès, de telles collaborations pourraient ne pas s'arrêter aux navires de croisière - nous pourrions voir Starlink être utilisé sur les trains et même los aviones.

Och vem vet, du kanske till och med kan streama Starlink direkt till din Tesla-bil.