Intel har precis släppt ett gäng patchar för sårbarheter i sina Wi-Fi-adaptrar, såväl som ett Bluetooth-säkerhetsfel.

Företaget beskrev nackdelarna i en trio säkerhetsråd som upptäckts av vår systersajt Computer Gamer: se SA-XNUMX och SA-XNUMX för Wi-Fi och SA-XNUMX för Bluetooth: problemen med Wi-Fi är allvarligare.

Intel Wi-Fi-produkterna AX210, AX201, AX200 och Killer AX1675 plus AX1650 påverkas av de senare, både Wi-Fi sex och Wi-Fi 6E-produkter (som kommer att finnas på moderna Intels huvudkort, och även på vissa AMD kort), samt de fem äldre Wi-Fi-kretsuppsättningarna som räknas i recensionerna ovan.

Uppdatera drivrutiner nu

Användare kan lösa dessa problem genom att ladda ner den senaste versionen av bildskärmen för deras specifika trådlösa Intel-adapter.

För att ta reda på vilken trådlös adapter du har, skriv "enhetshanteraren" i aktivitetsfältets sökruta och klicka på den när den visas högst upp under Bästa matchning.

Gå till enhetslistan och klicka på "Nätverksadaptrar", så hittar du namnet och modellen på din "Intel Wireless Adapter" nu.

Du kan ladda ner den relevanta uppdaterade Windows XNUMX (och Windows XNUMX) bildskärmen för Intel Wireless Adapters här eller, för Killer Network Adapters, skaffa den senaste Intel Killer Performance Suite här.

Analys: eskaleringsoro, men med varningar

De tre mest alarmerande säkerhetsbristerna här, som relaterar till Wi-Fi, är klassade som "höga" när det gäller svårighetsgrad av Intel och kommer med ett gäng "medelstora" sårbarheter (det finns totalt tjugotre brister). Kritiker låter en angripare underlätta förhöjning av privilegier genom "borderline access", vilket betyder att de kan komma åt din maskin och potentiellt göra otäcka saker, om de är på exakt samma nätverk.

Det betyder att om du sitter hemma med ditt nätverk kommer det inte att vara ett problem, men om du är någonstans med offentligt Wi-Fi kan en bärbar dator med föråldrade trådlösa drivrutiner vara lika ömtålig att attackera som den skulle vara i ett nätverk med andra människor ("intilliggande").

Den enda nackdelen med Bluetooth är mindre kritisk till sin natur och kan bara utnyttjas för att skapa en "denial of service"-attack, som stör användbarheten av ditt system, men inte gör något riktigt hemskt som att infektera det med skadlig programvara. Ändå är det inget man vill ska hända, förstås.

Att hålla dina drivrutiner uppdaterade på all hårdvara i ditt system och upprätthålla regelbundna mjukvaruuppdateringar alltid och alltid är en försiktig sak att göra.

Dagens bästa routererbjudanden

1638707797 354 Ring Video Doorbell Pro 2 vs Arlo Video Doorbell ¿QueIntel Wi Fi påverkas också av tre otäcka säkerhetsbrister

Dela detta