Microsoft skämmer bort Intel Raptor Lake-processoröverraskning

Intel kommer att avslöja sina planer för PC-arenan nästa vecka, och vi hoppas på att få några intressanta klumpar av information från chipjätten.

Presentationen på allt som har med PC att göra kommer att levereras via ett webbseminarium den 16 december kl. 7:30 PT (10:30 ET, 3:30 brittisk tid), med Intel som spelar bönor på ditt datablad. , medan Tom's Hardware (öppnas i en ny flik) rapporterade.

Det betyder att vi kommer att se framtida produkter som vi ännu inte känner till, eller åtminstone information har inte släppts officiellt, även om ryktesbruket kanske redan har gett detaljer här och där.

Intel har kämpat på sistone när det gäller sjunkande vinster och att behöva tillkännage stora rationaliseringsplaner och jobbförluster, delvis på grund av nedgången på PC-marknaden i år.

Föga överraskande är det andra stora ämnet Intel planerar att fylla oss i storleken på PC-marknaden och "tillväxtdrivkrafterna" inom den, förmodligen med viss optimism på den senare fronten, snarare än sjunkande olycka för PC-försäljningen. som vi har vant oss vid 2022.

Analys: lägga ihop CPU-pusslet, kanske...

Naturligtvis är PC-försäljningen cyklisk, och vi har sett betydande minskningar i försäljningen av PC och bärbara datorer tidigare, där branschen oundvikligen tar fart. Med detta sagt är det potentiella djupet av lågkonjunkturen och det ekonomiska kaos som för närvarande är oroande och kan leda till en längre nedgång i PC-leveranser; utan tvekan tror vi fortfarande att det är en fara. Det ska bli intressant att höra vad Intel har att säga när det gäller tillväxtfaktorer förstås.

När det gäller vad vi kan få höra om framtida hårdvara från Intel, så vet vi redan att Team Blue är på god väg med sina mål att introducera nya processorer i en "oöverträffad takt" inte mindre, eftersom de gigantiska spelmarkerna just berättade det. .

Det betyder att nästa generations Meteor Lake fortfarande är på rätt spår för 2023, men det vi kan ha mer information om är Arrow Lake, generationen efter Meteor, och kanske det som ligger bortom. Det är möjligt att lära sig mer sober el enfoque en los núcleos de eficiencia, det ryktas att el gran impulso con estos núcleos "pequeños" (de baja potencia) en el Raptor Lake de generación faktiska continuará en Meteor Lake. .

Kanske kan vi till och med se något om de ryktade Raptor Lake Refresh-processorerna som kan komma ut nästa år. Om Meteor Lake ökar antalet effektivitetskärnor och minskar prestandakärnorna till 6 för bättre total energieffektivitet, kan dessa processorer representera nya låg- och mellanklassmodeller, och kanske kommer Raptor Lake Refresh att passa in som den nya topp- slut. . senast 2023 (med alla 8 kärnor förstås).

Eller så kan Intel bara lämna de avancerade Raptor Lake-modellerna (inkommande 13700K, 13900K och 13900KS) i deras ställe, även om det skulle vara en besvikelse om det skulle vara säkert. (Arrow Lake bör följa upp med tunga Core i9/i7-erbjudanden mycket snart, om det är planen.)

Hur som helst, vi förväntar oss att Intel avslöjar hur CPU-pusslet passar ihop nästa vecka, och vi kommer att få reda på planerna för framtida generationer bortom Arrow Lake. (Vi fick höra att Lunar Lake skulle följa härnäst, men vi vet väldigt lite om det, eller vad som kan komma härnäst, förstås.)

Kanske kommer vi att lära oss lite mer om vad som väntar Arc GPU:er, som fick en mycket skakig start i år, även om åtminstone grafikdrivrutinen äntligen kommer ihop i hyfsad form, förhoppningarna är höga för framtiden igen.

Dagens bästa processoravtal

Dela detta