Intel tror att det kan ha svaret på dina problem

Intel har lanserat en ny investeringsfond på XNUMX miljard dollar för att stödja halvledarföretag som arbetar med RISC-V-processorer med öppen källkod och andra chipinnovationer.

Företaget säger att det kommer att försöka stödja både startups i tidiga skeden och etablerade företag som utvecklar störande teknologier för gjuteriindustrin.

Målet för Intel Innovation Fund kommer att vara att lägga grunden för modulära produkter som använder multipla instruction set architectures (ISA), från Intels x86 till Arm och RISC-V.

Intel tillkännagav också att de skulle gå med i RISC-V International, en global ideell organisation som stöder RISC-V-instruktionsuppsättningens arkitektur och tillägg.

Intel omfamnar RISC-V

Under detta nya program kommer Intel att samarbeta med Andes Technology, Esperanto Technology, SiFive och Ventana Micro Systems för att erbjuda en rad ratificerade RISC-V IP-kärnor.

Genom att optimera IP för sina processteknologier kommer Intel att säkerställa att RISC-V presterar bäst på kisel byggt av Intel Foundry Services (IFS), över alla kärnmodeller.

Företaget kommer att erbjuda 3 typer av RISC-V-produkter: partnerprodukter baserade på IFS-teknologier, RISC-V-kärnor med Distinguished IP-licens och RISC-V-baserade chipbyggstenar.

"Gjuteriservicekunder antar snabbt ett modulärt tillvägagångssätt för att särskilja sina produkter och snabba upp tiden till marknaden", säger Pat Gelsinger, vd för Intel.

"Intel Foundry Services är väl positionerat för att leda denna stora förändring i branschen. Med vår nya investeringsfond och öppna chipplattform kan vi hjälpa ekosystemet att utveckla störande teknologier över hela spektrumet av chiparkitekturer. »

Dela detta